De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Welkom terug bij de horeca

Welkom terug bij de horeca

SCHIEDAM - Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur gaan de cafés en restaurants in Schiedam in aangepaste vorm weer open. De horecaondernemers staan te popelen om hun deuren weer te openen en hun gasten te ontvangen. Voor veel ondernemers waren de afgelopen maanden een onzekere periode. Daarom start ondernemershuis SHOP de campagne 'Welkom Terug'. Hiermee vraagt SHOP aandacht voor de horecaondernemers die de steun van de Schiedammers nu hard nodig hebben.

In een video brengt SHOP acht uitbaters van cafés en restaurants in beeld die zich klaarmaken voor de heropening op 1 juni. Martin Strik, chef brasserie Stadhuis, brengt met zijn rauwe stem een gedicht ten gehore van de Schiedamse stadsdichter Yvette Neuschwanger. Een gedicht met een terugblik op een onzekere periode vol hoop, die wordt afgesloten met een toost op de toekomst.

Wethouder Marcel Bregman zegt verheugd te zijn dat ondernemers weer ruimte krijgen om te ondernemen: “Het water staat veel ondernemers inmiddels aan de lippen en het is goed dat er weer perspectief is. Er gelden nieuwe, tijdelijke regels die ervoor zorgen dat dit veilig kan. Met deze campagne nodigen wij de Schiedammers uit om een drankje te komen drinken op het terras, maar ook om weer een bezoekje te brengen aan het Stedelijk Museum, Jenevermuseum, Theater aan de Schie of je favoriete winkel.”

Michael Boekholt, voorzitter Horeca Nederland, afdeling Schiedam: “Heel goed dat SHOP positieve aandacht geeft aan de heropening van de cafés en restaurants. Mooi om als Schiedamse horeca samen dezelfde boodschap uit te dragen naar alle gasten. De ondernemers hebben flink gepuzzeld om de terrassen aan te passen aan de nieuwe maatregelen. We vragen iedereen om rekening te houden met de nieuwe regels en het de ondernemers en elkaar niet onnodig moeilijk te maken. Wij kijken uit naar 1 juni!”

Waar en wanneer te zien?
De video is vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur te zien op de website en socialmediakanalen van ondernemershuis SHOP. Ook hangen Welkom Terug-posters met een QR-code bij cafés en restaurants om de video te kunnen bekijken op je mobiele telefoon. Elke dag wordt een andere horeca-ondernemer in het zonnetje gezet. De ondernemers die in de campagne te zien zijn: Latte Heart, De Eenling, Da Enzo, Babbels, Soof, Pleinzicht, ’t Spul en Eetcafé de Koemarkt.

De regels per 1 juni
"Bij de opening van de cafés en restaurants geldt een aantal regels. Bezoekers moeten vooraf reserveren, er vindt een gezondheidscheck plaats en er mogen maximaal 30 gasten binnen zijn. Op het terras zit iedereen aan een tafeltje. Uiteraard moeten gasten 1,5 meter afstand houden", zo meldt SHOP.  Reserveren is overigens niet verplicht voor de terrassen.

Over SHOP
SHOP is een samenwerkingsverband tussen Stichting Centrummanagement Schiedam, Rabobank en D&S Groep. De gemeente Schiedam is partner van SHOP. Door deze samenwerking kunnen nieuwe en bestaande ondernemers met hun vragen bij één centraal punt terecht. Vragen op het gebied van bedrijfshuisvesting, financiering, activiteiten en ontwikkelingen in de stad.

Hier lees je een eerder artikel op onze website: Terras Lucas Drinkwinkel gaat open
En over Grand Café Babbels: Babbels gezegend met een ruim terras
Hier lees je: groter terras onder voorwaarden
Kookstudio Annabel krijgt géén terras
Sportkantines zitten nog te wachten op antwoord op hun terrasvragen

Foto: Martin Strik van Brasserie Stadhuis komt als eerste aan de beurt in de video's; zijn terras ligt vrijdagochtend al geduldig te wachten op de gasten, die dus maandag vanaf 12.00 uur weer welkom zijn, zoals op de verschillende terrassen in Schiedam (foto door Jan Schrijver)

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker