De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Emile Klep wordt nieuwe directeur-bestuurder bij Woonplus Schiedam

Woonplus: Klep volgt Venhuizen op

Woonplus: Klep volgt Venhuizen op

SCHIEDAM - Met ingang van 1 juli 2019 is Emile Klep de nieuwe directeur-bestuurder bij de Schiedamse woningcorporatie Woonplus. Klep komt van de Gemeente Rotterdam waar hij de afgelopen vier jaar directeur Stedelijke inrichting bij het cluster Stadsontwikkeling was.

Emile Klep, 48 jaar, studeerde bestuurskunde in Rotterdam en woont er op de Kop van Zuid. Als directeur Stedelijke inrichting is hij onder meer verantwoordelijk geweest voor de taakvelden ruimtelijke ordening en milieu, wonen, en mobiliteit. Zijn aandacht ging uit naar de verdere ontwikkeling van Rotterdam als sterke stad voor de toekomst. Vanuit die rol hield hij zich bezig met de gemeentelijke woonvisie, de voorbereidingen voor een nieuwe oeververbinding, de energietransitie in de bestaande voorraad en de woningopgave in het Nationaal Programma voor Rotterdam-Zuid. Voordat Klep in juli 2015 de overstap maakte naar de Gemeente Rotterdam werkte hij als regiodirecteur bij Woonstad Rotterdam. Daar was hij verantwoordelijk voor de verhuur en het beheer van ruim 17.000 verhuureenheden in Rotterdam. Eerder werkte hij bij Rijkswaterstaat en als interimmanager aan opdrachten voor onder andere woningcorporaties en maatschappelijke organisaties. 

Woonplus en Bob Venhuizen besloten in oktober 2018 dat Bob Venhuizen met ingang van 1 juli 2019 zijn functie als directeur-bestuurder neerlegt. Vanaf dat moment is de zoektocht begonnen naar een nieuwe verbindende en samenwerkingsgerichte directeur-bestuurder. Wilma Gillis-Burleson, lid van de Raad van Commissarissen: “We zijn blij te kunnen melden dat we na een zorgvuldig werving- en selectietraject een nieuwe directeur-bestuurder hebben gevonden die de uitdagingen van deze stad en van Woonplus gaat oppakken. Woonplus staat namelijk op een kruispunt met nieuwe grote uitdagingen. Dit zijn met name vraagstukken omtrent stedelijke vernieuwing, de verduurzaming van het bezit, blijven zorgen voor betaalbare woonlasten voor de huurders en het verder vormgeven aan een ambitieuze en leergierige organisatie”.
 

1 commentaar(en) op artikel "Woonplus: Klep volgt Venhuizen op"

Ik heet u van harte welkom ik hoop is kennis met u te maken als huurder van woonplus

Door: Marcel weber Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker