De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De geschiedenis van de Gusto 

Zwart-Gele thema-avonden

Zwart-Gele thema-avonden

SCHIEDAM - Uit eten terwijl je luistert naar de verhalen van fotograaf Sjef van Duin over de rijke geschiedenis van de beroemde Gusto scheepswerf. Dat kan op woensdag 22 januari aanstaande op de tweede Zwart-Gele avond bij Zavor Coffee Experience aan de Hoogstraat 91 in Schiedam. 

De Zwart-Gele avonden zijn een intiatief van Peter en Monica Grundlehner van Zavor en Rob van der Stel. De Zwart-Gele avonden hebben elk een eigen thema. In november werd deze thema-avond voor het eerst gehouden (twee foto's hiervan zie je bij dit artikel). Toen werden oud-Hollandse gerechten geserveerd die Sander Groen van gedichten vergezelde, zoals een rookworst bij de stampot en een ambachtelijk gebakken gevulde koek bij de koffie. 

Op 22 januari staat de avond in het teken van de scheepvaartindustrie in Schiedam.  Sjef van Duin (fotograaf en medewerker van het Nederlands Fotomuseum) vertelt, tussen de gerechten door, verhalen over de Gusto en toont foto’s van o.a. Cas Oorthuys. Sjef gaat, terwijl de deelnemers een captain’s dinner kunnen nuttigen, zorgen voor een boeiende reis door de geschiedenis van de stad. De inloop is vanaf 18.00 uur; het diner start om 18.30 uur. De prijs van de avond is euro 19,50 p.p. inclusief welkomstdrankje, diner en koffie. Reserveren bij Zavor.

Hier lees je ons eerdere artikel over de opening van Zavor in februari 2018.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker