De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De lampen bij station zijn nog steeds niet gemaakt

Angstige inwoonster wacht op actie

Angstige inwoonster wacht op actie

Begin van de maand werd duidelijk dat de huidige camerabewaking door de gemeente Schiedam rond het station Schiedam Centrum daar ook de komende jaren blijft. Een ongeruste inwoonster van Schiedam stuurt via twitter een bericht naar de gemeente. Of er ook gewoon wat lampjes op donkere plekken gerepareerd en geplaatst kunnen worden.

De inwoonster stuurde twee dagen geleden een tweet over de voortzetting van de camerabewaking door naar de gemeente en schrijft erbij: "Allemaal leuk en aardig, maar kan iemand mij uitleggen waarom de verlichting op de Brandersbrug bij het station uit staat? Ik voel me daar nu niet veilig en het is nog gevaarlijk ook zo in het donker! En als jullie dan toch bezig zijn, maak dan ook eens een lampje op de trap van het station naar boven. Ik vraag daar al jaren om, maar blijkbaar moet er eerst iets ernstigs gebeuren voordat jullie in actie komen.... Belachelijk!"

De gemeente reageert met een standaardtweet waarin de gemeente bedankt voor de melding en met de opmerking dat deze doorgestuurd is voor afhandeling, met de toevoeging dat voortaan voor meldingen de BuitenBeterApp of een online-formulier kunnen worden gebruikt. Wij denken: gemeente wees blij met elke melding die je - op welke manier dan ook - bereikt, én, voor de inwoners van onze stad: blijf maar via twitter melden, want dan kan iedereen meelezen. 

Vanochtend weer een tweet van inwoonster: "Goedemorgen. Er zit tot op heden nog geen schot in mijn aanvraag, want het is nog steeds heel donker.... Zouden jullie mij de stand van zaken door kunnen geven? Alvast bedankt."

Het antwoord van de gemeente: "Goedemorgen. Bedankt voor je bericht. Ik heb voor je de status nagekeken. Op dit moment is je melding nog in behandeling. Je melding is doorgestuurd door de gemeente naar Stedin. Groet, ^PP." 

Prima zo die meldingen via twitter. Kunnen we allemaal volgen hoe lang het duurt om de lampjes te fixen. En bedenk hierbij dat de politie in Schiedam benadrukt in haar Donkere Dagen Offensief: laat in deze donkere dagen vooral een lampje branden; dat helpt in de strijd tegen de criminaliteit. Dus zeggen wij: fixen die verlichting en beter vandaag dan morgen. 

 

Update 17-12-2018:

De lampen zijn nog niet gemaakt. Bewoonster tweet vandaag: "Overigens geloof ik niet dat ze de lantaarnpalen nog gaan maken, om wat voor vage reden dan ook. Ik bewaar al mijn tweets en neem maar van mij aan dat als als daar ooit wat gebeurt, ik deze tweets persoonlijk onder jullie neus kom duwen. Fijne dag."
De gemeente blijft sorry zeggen en blijft zeggen dat de melding is doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling: "Goedemorgen. Bedankt voor je bericht. Vervelend te horen dat de verlichting het nog niet doet. Ik heb je bericht doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling. Reactie volgt nog. Groet, ^PP".
Wij zijn benieuwd naar de toegezegde reactie. Al begrijpen wij dat bewoonster vooral wacht op actie.


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je goed op de hoogte van het stadsnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker