De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Een flink pak sneeuw in mei?

Een flink pak sneeuw in mei?

SCHIEDAM - Toen ik vanochtend vroeg in Schiedam Groenoord naar buiten ging, zag ik tot mijn stomme verbazing een flink pak sneeuw liggen. En ik had gisteravond maar één wijntje bij het eten gedronken dus dat kon het niet zijn. Want laten we eerlijk zijn, dit verwacht je toch niet in mei. Eenmaal dichterbij gekomen zag ik dat het de pluizen van de populier waren.

De populieren en wilgen zorgen als ze er in grote aantallen staan vanaf mei tot juli soms flink voor wat overlast. Ramen en deuren moeten gesloten blijven want bij het kleinste zuchtje wind waaien er pluizen naar binnen. Bij droog en warm weer kan het nog gevaarlijk zijn ook. Door een weggegooide peuk kunnen de pluizen in brand vliegen. 

Veel mensen met hooikoorts ontwijken deze plekken want ze denken dat ze daar allergisch voor zijn. Dat is niet nodig want daar hebben mensen met hooikoorts geen last van. Hooikoorts krijg je van de pollen maar niet van deze pluizen. De pollen van bomen (vooral berken), gras en onkruid zijn de echte veroorzakers van hooikoorts. Wel is het zo dat de pollen ook juist in deze periode tot juli overlast geven.

Ad Bakker

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker