De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Ga naar buiten, maar geef de ruimte

Ga naar buiten, maar geef de ruimte

SCHIEDAM - Zoals we eerder hebben gemeld is de kinderboerderij in het Prinses Beatrixpark gesloten. Ook zijn de faciliteiten bij de speeltuin gesloten. Dat wordt in het park ook duidelijk aangegeven, zoals je kunt zien op deze foto. Loop je in het park of waar dan ook, geef elkaar dan wél voldoende ruimte.

Wat mij bij een rondje door het park opvalt, is dat het veel drukker is dan normaal op een doordeweekse dag. Er wordt volop geskeelerd in het park en gejogd en gewandeld. Wat dan wel opmerkelijk is, dat er soms groepen mensen gezellig een praatje maken. Daarbij wordt, zoals ik moet vaststellen, onvoldoende afstand gehouden. Ook zie je groepjes, zowel groepjes jongeren als groepjes ouderen, onverstoord op een bankje zitten. Gezellig is het, maar verstandig? Ik vind van niet. En er is nog meer wat ik niet verstandig vind.

Als je door het park wandelt, kan het gebeuren dat een stel wandelaars je tegemoetkomt. Er zijn stellen die de breedte van het pad innemen en - als de afstand tot andere wandelaars minder wordt - niet achter elkaar gaan lopen aan de zijkant van het pad, maar gewoon 'padvullend' naast elkaar in het midden van het pad blijven lopen. Ik zet dan maar een stap opzij in de blubber en keer uit voorzorg mijn hoofd af. Maar ik vraag me dan wel af: is het nieuws over het coronavirus nog niet bij jullie doorgedrongen? En zo ja, denken jullie niet na? Wat ook niet prettig is, is als joggers je van achteren naderen - je hebt het veelal niet tijdig in de gaten - en je dan hijgend en puffend op korte afstand voorbijlopen. 

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mijn rondje door het park en voor mij. Dat geldt overal en voor iedereen. Ik wil graag de benodigde anderhalve meter afstand houden en ik wil iedereen oproepen dat ook te doen. Want voor zoiets heb je elkaar nodig. Voldoende buitenlucht en beweging is belangrijk om je conditie op peil te houden en dat is met een mogelijk toekomstige besmetting, waarop we allemaal het risico lopen, heel belangrijk: blijf zo goed mogelijk in conditie. Maar daar moeten we elkaar dan wel de ruimte voor geven! 

Jan Schrijver


Foto door Gert Struijs

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: