De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De familie Lunceanu op de Hoogstraat

Gastvrij 'Trattoria la Bella Rosa'

Gastvrij 'Trattoria la Bella Rosa'

SCHIEDAM - Vanmiddag om een uur of vier liepen we op de Hoogstraat - voordat er gasten waren - binnen bij het nieuwe Italiaanse restaurant Trattoria Pizzeria la Bella Rosa om ons visitekaartje af te geven. We hadden een vol programma, maar meteen na het afgeven van het kaartje de deur uitlopen, dat lukte niet.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

De familie Lunceanu had - voordat de dienst begon - een pizza voor zichzelf gebakken, want met een lege maag je gasten bedienen, werkt uiteraard niet. Maar bij een Italiaanse familie de deur uitlopen zonder drankje of hapje, is ook geen optie. Een pizzapunt met parmaham en buffelmozzarella lieten we ons graag welgevallen, en het kopje espresso ging er ook goed in. We komen graag een keer terug om wat gerechten van de menukaart te proberen. De pizza's op de kaart variëren in prijs van 6,50 euro voor een margherita (de basispizza in elke pizzeria) tot 12,25 voor een salsiccia (met onder meer verse worst). De standaard onder de pastagerechten, de Aglio e Olio (knoflook, olijfolie en Spaanse peper), staat op de kaart voor 6,50 euro, met ook hier een vergelijkbare variatie in prijzen tot een maximum van net onder de 13 euro, bijvoorbeeld voor de Tartufo. Ook staan er verschillende voorgerechten, salades, vlees- en visgerechten op het menu. Onder de nagerechten zien we een keus van vier, met uit eigen keuken zowel de tiramisu als de taart van de dag.

De vader is bedreven in het maken van verse pasta's. De moeder weet zowel de Italiaanse pollepel als de zakelijke scepter te zwaaien. De familie komt uit Bréscia, uit het noorden van Italië, in de buurt van culinaire 'hoofdsteden' als Parma (kaas, ham) en Modena (de balsamico-azijn). Ze werken graag met producten uit hun streek. La mama laat ons vol trots een flesje balsamico zien. Haar gezicht en gebaren maken duidelijk dat dit wel heel lekker moet zijn. Ook de foto's aan de muur scheppen een sfeer van het noorden van Italië. Van links naar rechts vader, moeder en dochter Lunceanu, met ernaast de man in het witte t-shirt die vooral het zware werk zal doen, dat wil zeggen om het pizzadeeg te kneden, uit te rollen en smakelijk te beleggen en vervolgens in de houtoven te bakken. Ga er maar eens aan staan, om dat een hele avond te doen, dan hoef je daarna echt niet meer naar de sportschool. 

Het restaurant is de eerste tijd zeven dagen in de week open. Het is de bedoeling om op termijn vijf dagen in de week open te zijn. De familie gaat nog bepalen welke twee dagen van de week men het beste de deuren van het restaurant kan sluiten.


Dit schreven we op 28-11-2018:
De burgemeester van Schiedam heeft een exploitatievergunning en drank- en horecavergunning verleend aan het horecabedrijf Trattoria la Bella Rosa gevestigd aan de Hoogstraat 162-164 te Schiedam.

De maximaal toegestane openingstijden van het horecabedrijf zijn:
- zondag tot en met zaterdag van 07.00 uur tot 01.00 uur

De maximaal toegestane openingstijden van het terras (gesitueerd langs de voorgevel van het horecabedrijf) zijn:
- zondag tot en met zaterdag van 07.00 uur tot 01.00 uur

Vanaf vandaag - 28 november 2018 - ligt een afschrift van de verleende vergunningen, gedurende zes weken gerekend vanaf de datum van het besluit (19 november 2018), ter inzage bij het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket), Stadserf 1 te Schiedam (alleen op afspraak). Gedurende de bovengenoemde periode kan tegen de verleende vergunning een bezwaarschrift worden ingediend. 

"Waar altijd restaurant het Paard zat van Pim en daarna binnen dezelfde familie korte tijd een pizza en pasta restaurant gerund werd, startte vorig jaar veelbelovend de Italiaanse pizzeria Il Giardino. De pizza’s uit de nog door Pim gebouwde houtoven waren smakelijk. Helaas; het was van korte duur. Maar er is goed nieuws. Het pand is opnieuw verhuurd. Naar het verluidt zal er weer een Italiaans restaurant gaan starten", konden wij op 16 november melden (zie hier).


Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het verspreiden van gratis nieuws en blijf je goed op de hoogte van het horeca- en bedrijfsnieuws uit Schiedam. Alvast dank. 

2 commentaar(en) op artikel "Gastvrij 'Trattoria la Bella Rosa'"

Wat een lekkere pizza hebben we hier gegeten...! Echt super. Samen met de hartstikke vriendelijke bediening en de mooie zaak, komen we graag snel terug.

Door: Richard Op:

Fantastische kaart, heel erg aardige en gastvrije mensen en het eten is echt ontzettend lekker! Ik zie dat jullie nog niet op tripadvisor staan want ik wilde juist 5 sterren gaan geven. Zodra jullie daarop staan zal ik dat meteen doen!

Door: Inge Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: