De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De Schiedamse lente komt eraan

Heb jij ook zo'n zin in het voorjaar?

Heb jij ook zo'n zin in het voorjaar?

De lente op het Noordelijk halfrond begint astronomisch gezien morgen, 20 maart om 22.58 uur. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Een wandeling in het Prinses Beatrixpark laat zien dat bloemen en planten zich weinig hebben aangetrokken van de afgelopen gure natte weken.

Wat het weer betreft begint het de komende dagen meer op lente te lijken. Met vandaag nog een minimum van 1 graad en maximum van 11 graden Celcius, ligt het minimum komende dagen op 6 graden en loopt het maximum in de dagen geleidelijk aan op tot 16 graden. Er is steeds meer ruimte voor de zon. 

In het Prinses Beatrixpark is het bij-vriendelijke huis zo goed als af. Het rode dakje zit erop. Nu moeten de bijenkasten er nog in en zoemen maar. Het wordt met eromheen aangelegde poeltjes en de aangeplante bij-vriendelijke bomen steeds beter toeven voor deze voor de natuur zo onontbeerlijke insecten.  

De inwoners van Schiedam zullen gestimuleerd door beter weer en door de ontluikende natuur ongetwijfeld meer zin krijgen om de komende weken hun tuin, terras of balkon van nieuwe planten te voorzien. De bloemenschuit in de Nieuwe Haven is weer open en supermarkten verkopen deze weken naast hun normale assortiment allerlei spullen voor in de tuin. 

Wij van De Schiedammer Online hebben echt zin in het voorjaar, jij ook? Heb jij de Schiedamse lente fotografisch vastgelegd en wil je je foto's gratis op De Schiedammer Online delen? We houden ons van harte aanbevolen voor je inzendingen. Dat kan per e-mail aan jan@deschiedammeronline.nl of via onze Facebook-pagina  https://www.facebook.com/DeSchiedammer/

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker