De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Oproep van Mari Dingenouts

Herdenk de corona-overledenen

Herdenk de corona-overledenen

SCHIEDAM - Mari Dingenouts vraagt om herdenking van de slachtoffers van het coronavirus en om aandacht voor de nabestaanden. Hij vindt dat in Schiedam op zijn minst de gemeenteraad voorafgaand aan de eerstvolgende raadsvergadering aandacht kan schenken aan de overledenen en het leed van de nabestaanden. Hieronder lees je zijn ingezonden brief in zijn geheel.

INGEZONDEN

"Meer dan ooit is het belangrijk om naar elkaar om te kijken. We willen elkaar graag troosten in deze bizarre tijd, hulp bieden of zorgen voor dat steuntje in de rug. Op 1 juni aanstaande - tweede pinksterdag- herdenkt KRO-NCRV de slachtoffers van de coronacrisis in een speciale editie van ‘Voor wie steek jij een kaarsje op’. Doe mee en brand op maandag 1 juni om 20.25 uur een kaarsje. Zet het kaarsje voor je raam, in je tuin of op je balkon.

Begin april heb ik de KRO - NCRV al geschreven om een kaars op te steken voor de overledenen vanwege het coronavirus en de nabestaanden. Begin april is ook aan onze burgemeester de heer Lamers gevraagd om de overledenen te herdenken en stil te staan bij het persoonlijk leed van vele nabestaanden. Hij zegde dit toe. Later in de maand kwam Han van der Horst met een voorstel, met redenen omkleed om een gedenkteken te zijner tijd in onze stad te plaatsen. Afgelopen week las ik kritiek dat er bij landelijke persconferenties geen aandacht wordt besteed aan de slachtoffers. Al was het vragen voor een minuut stilte.

In juni komt de gemeenteraad van Schiedam weer fysiek bij elkaar. Op zijn minst kunnen zij voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering aandacht schenken aan de overledenen en het leed van de nabestaanden. Deze troost is hard nodig. Het kan het gevoel dat ze in moeilijke tijden afwezig waren misschien in een keer goed maken.

Mari Dingenouts"

Lees hier een eerder artikel op De Schiedammer Online over de raadsvergadering in april waarin werd stilgestaan bij negen coronaoverledenen. Inmiddels is het aantal overledenen opgelopen tot 23 (zie ons artikel van 22 mei jl.)

Toevoeging per 14.00 uur aan ons om 12.00 uur gepubliceerde artikel:
De gemeente reageerde zojuist bij De Schiedammer Online naar aanleiding van de door Mari Dingenouts ingezonden brief. 

"Mari Dingenouts schrijft onder andere: 'Begin april is ook aan onze burgemeester de heer Lamers gevraagd om de overledenen te herdenken en stil te staan bij het persoonlijk leed van vele nabestaanden. Hij zegde dit toe.' Je zou de indruk kunnen krijgen dat daar niets mee is gebeurd, maar dat is niet juist. Voor de volledigheid wijs ik op de raadsvergadering van 21 april. Daarin heeft de burgemeester er al bij stilgestaan. Zie https://www.youtube.com/watch?v=jsMorfJTBd0 vanaf 16.20 (of meer precies vanaf 18.50)", aldus een woordvoerder van de gemeente Schiedam.

Foto: door Matthew Bowden www.digitallyrefreshing.com - http://www.sxc.hu/photo/148763, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=123396

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van wat er leeft onder Schiedammers. Alvast dank.

2 commentaar(en) op artikel "Herdenk de corona-overledenen"

Het gaat ook om de Schiedammers (22), Nederlanders ( loopt al in het algemeen tegen de 10.000), mondiaal rond de 300.000)

Op de website van de gemeente staat de 14e juni ls digitale beeldvormende avond aangekondigd en de 21e als Gemeenteraad.

Door: Mari Dingenouts, Schiedam Op:

Het idee van Reinard Maarleveld is een sympathiek idee. De opbrengst van de actie zou (deels) ook bestemd kunnen worden als een eerste bijdrage aan het idee van Han van der Horst voor een Gedenkteken. Beide zijn sympathieke bestemmingen.

Door: Mari Dingenouts, Schiedam Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker