De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hermes-DVS staat zijn mannetje

Hermes-DVS staat zijn mannetje

Pupil Jelle Heuchemer, voetballend in een U10-elftal van Hermes-DVS, heeft als eerste gescoord op het nieuwe hoofdveld van zijn club. Hij verrichtte vanmiddag om half drie de aftrap (tweede foto onder) tegen Spartaan'20, soleerde langs drie Rotterdamse verdedigers en passeerde met een bekeken schot de doelman. Daarna nam hij als een volleerd trainer in de dug out plaats (derde foto onder) naast de nieuwe hoofdcoach Anthony van Vooren. "Ik vond het een hele eer, dat ik deze week pupil van de week mocht zijn", zei een trotse Jelle (9 jaar) als ware hij een geroutineerde profvoetballer na afloop tegen de pers.

Vrijwilligers van de club zijn de afgelopen weken druk geweest met het verhuizen van het oude complex op Harga naar het nieuwe, dat ook op sportpark Harga ligt. Vandaag werden de velden en de squashbanen voor het eerst gebruikt. De vier squashbanen trokken meteen veel bekijks, met name de squashbaan (zie foto boven) die meteen na de hoofdingang ligt. Dat is namelijk een interactieve baan, met projecties van animatiefiguren op de achterwand. Zo'n baan is een noviteit: het is de tweede baan in zijn soort in Nederland en de vijftiende baan wereldwijd gezien. Vooral de jeugd was er niet weg te slaan. Wie het succes kent van de Playstation-voetbalspellen, kan zich een voorstelling maken van wat een succes een interactieve squashbaan kan worden: je ligt niet, zoals bij het PS-voetbalspel, passief met een controller achterover, maar rent met een squashracket als controller in je hand over de baan en krijgt zo al spelenderwijs de nodige lichaamsbeweging.

Ook voor de kantine is het de eerste dag dat deze in gebruik is. Bij binnenkomst zien we een modern frisse inrichting met voldoende zitgelegenheid. De bar is in twee delen gesplitst: aan de grootste bar kun je bij de biertap op een kruk plaatsnemen. Aan de kleinste bar kun je niet zitten, maar wel je koffie, thee, limonade en de happen bestellen. Heb je iets te eten besteld, dan kun je een apparaatje meekrijgen, dat gaat trillen zodra jouw bestelling klaar is en kan worden afgehaald. De keuken is voorzien van de modernste apparatuur, waaronder een oven, zodat er ook wat uitgebreidere maaltijden kunnen worden geboden. De zakjes patat worden op de bar klaargezet in een ijzeren houder, waarna je het zakje eruit kan halen om mee te nemen naar je zitplaats. Dat dit echt een nieuwtje was bleek wel toen iedereen de ijzeren houders ook meenam.

Boven de bar zien we over de gehele breedte van de kantine een muurschildering, waarin kunstenaar, Roy Kok (eerste foto onder) de vier sporten die bij de bijna 135-jarige vereniging beoefend kunnen worden, heeft afgebeeld: cricket, voetbal, rugby en squash. Wat mij daags na 'internationale vrouwendag' wel opviel, was dat de vier figuren alle mannelijk zijn. Gelukkig heeft Roy naast het Hermes blauw ook veel roze gebruikt. "Nou, daar heb ik inderdaad niet aan gedacht," zei Roy tegen mij. "Een volgende keer zou ik dat zeker anders doen." Wat heel veel goed maakt, is dat achter de bar vooral de dames hun mannetje staan (vierde foto onder). 

Hermes-DVS mag met recht heel trots zijn op de nieuwe accommodatie. In april wordt het nieuwe complex officieel geopend. 

Louise Melchers

1 commentaar(en) op artikel "Hermes-DVS staat zijn mannetje"

Mijn felicitaties , het ziet er geweldig uit .

Door: Wijnand Wenteler Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker