De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Dat moet toch beter kunnen

Is dit nou onze 'Onderwaterwereld'?

Is dit nou onze 'Onderwaterwereld'?

SCHIEDAM - Vorige week liep ik met mijn bejaarde moeder langs het brugwachtershuisje bij de Oranjebrug. We stopten even om te kijken hoe 'Ernst's Onderwaterwereld' eruit zag, want daar waren we allebei wel heel nieuwsgierig naar geworden, een unieke kans om te zien wat er zich allemaal in dat water in die havens afspeelt en dat op zo'n unieke plek als een brugwachtershuisje. 

Uit 29 ideeën voor de inrichting van één van de drie brugwachtershuisje was het plan van waterschapsecoloog Ernst Raaphorst door de gemeente Schiedam gekozen om met een videoscherm en bijpassende aankleding het onderwaterleven in Schiedam aanschouwelijk te maken. We vonden het een geweldig idee, waren erg benieuwd naar de filmpjes en stelden ons heel wat voor van de aankleding van het gebouwtje.

Op de ramen waren op grote hoogte een aantal foto's geplakt. Achterin hingen een paar oude schoolplaten van M.A. Koekkoek: 'In sloot en plas', 'Aan de rivier', 'Naardermeer' en 'Zoetwatervissen' en, wat voor ons het hoogtepunt had moeten zijn, de film, konden we door het felle zonlicht helaas niet bekijken. Dat vonden we wel ontzettend jammer. 'Het is zeker nog niet helemaal klaar,' zei ik tegen mijn moeder. 'We gaan een ander keertje nog wel eens kijken.'

Vandaag kwam ik opnieuw langs het brugwachtershuisje en vol verwachting keek ik weer naar binnen. Helaas was er niets veranderd. De platen hingen nog precies hetzelfde, het videoscherm vertoonde prachtige wolkenluchten (de spiegeling van buiten dus), maar de filmpjes die gedraaid werden, waren er nauwelijks op te zien. En is het nou echt de onderwaterwereld van Schiedam of zijn het filmpjes van zomaar een brasem ergens onder water? Ook de verdere aankleding was niet uitgebreid. Teleurgesteld ging ik maar weer op huis aan. Dit was het dan. Zo'n mooi idee en dan - met een door de gemeente beschikbaar gesteld budget van duizend euro - zo slecht uitgevoerd, vind ik. Dat is ontzettend jammer, want het idee is wél origineel. Dat moet dus beter kunnen. 

Louise Melchers
 

Hier lees je eerdere artikelen over het brugwachtershuisjesproject van de gemeente Schiedam:

OnderWaterWereld in huisje Oranjebrug ()
‘Een brug je moet ervoor open staan’ ()

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker