De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Grote delen van Schiedam Noord

Na kwart over zeven onbereikbaar met OV

Na kwart over zeven onbereikbaar met OV

SCHIEDAM - Delen van Schiedam Noord zijn ’s avonds (voorlopig) niet bereikbaar met de RET. Sinds enige tijd rijdt bus 121 niet meer in Schiedam Noord in verband met 'onderzoek vanwege corona'.

INGEZONDEN
door Gert Struijs 

Helaas heeft de RET dit naar mijn mening niet heel duidelijk gecommuniceerd en hebben mensen proefondervindelijk ervaren dat het busje niet meer rijdt.

Door de coronamaatregel van de RET is er ’s avonds na 19.00 uur en zondagochtend totaal geen openbaar vervoer beschikbaar in delen van Schiedam Noord. De RET heeft op zijn site aangegeven dat dit een “storing” is, maar het vervoersbedrijf heeft de dienstregeling intact gelaten. Hierdoor weten andere openbaar-vervoersplanners, zoals 9292, niet dat er een “storing” gaande is en dat bus 121 momenteel überhaupt niet meer rijdt.

Er kan ook getwijfeld worden aan de naamgeving “storing”, aangezien het meer valt in de categorie “niet meer rijden tot nader order". 

Jammergenoeg heeft de RET ook geen alternatief geregeld. Het laatste vertrek van de Harreweg van tram 21 is 's avonds om 19.13 uur, de laatste aankomst om 19.04 uur. Dus dat betekent dat als je vanuit bepaalde delen van Schiedam Noord ’s avonds op pad wilt gaan met het openbaar vervoer, dat je dan eerst een avondwandeling (of zondagochtendwandeling) kunt gaan maken naar het Bachplein. Waar je dan vervolgens gelukkig wel weer op de tram lijn 24 kunt stappen. Bij terugkomst kun je dan opnieuw aan de wandel naar huis. 

Update:
De RET zegt de gang van zaken met de kleine bussen te betreuren en heeft ons laten weten dat onder meer bus 121 aanstaande maandag 31 augustus weer gaat rijden.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker