De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De kijk van Maurice Haverkamp op:

Negativiteit richting Schiedam Centrum

Negativiteit richting Schiedam Centrum

Schiedam Centrum en negativiteit, gaan hand in hand, jaar in jaar uit… Is dat terecht? Ik vind van niet. Al jaren wordt er door vele partijen keihard gewerkt om het centrum meer leven in te blazen. Vastgoedeigenaren knappen veelal hun pandjes netjes op, de Gemeente helpt hen daarbij door middel van diverse subsidies en de beroemde Leegstandsverordening, de huren liggen onder de prijzen van de omringende gemeenten. Dit alles zorgt voor een terugloop van de leegstand in Schiedam Centrum van 8%!!!! Dat zijn hele mooie cijfers lijkt mij. Zijn we er al? Nee zeker niet maar we zijn wel een hele goede weg ingeslagen met zijn allen. 

Alleen dan komt er toch weer negativiteit als reactie op deze cijfers. Schiedam is niks, wordt niks, blahblahblah. De ondernemers, waar ik er 1 van ben, worden hier gek van. Al jaren vechten we tegen de geluiden die hier rond gaan en in vele gevallen met succes, als de mensen gewezen worden op de dingen die positief zijn dan zien zij het ook. Mijn ervaring is dat JUIST de bezoeker van buiten Schiedam zeer te spreken is over ons prachtige historische centrum en meer dan eens hoor ik ze zeggen: “Ik wist niet dat Schiedam zo mooi en leuk was”, helaas zien vele Schiedammers dat niet meer.

“Vroeger kon je over de hoofden lopen”, vroeger had je geen internet, koopzondag en was de verbinding naar Rotterdam vele malen lastiger. ”De huren zijn te hoog”, nog zo’n dooddoener….NEE de omzetten zijn te laag omdat steeds meer consumenten hun geld online of ergens anders uitgeven in plaats van naar de Schiedamse winkels (die er nog wel zijn) te gaan en die steunen door daar hun producten te kopen. Helaas realiseren de meeste mensen zich niet dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de leegstand in het algemeen door hun geld ergens anders te besteden. Zij wijzen liever naar iets of iemand anders dan de hand in eigen boezem te steken en zo proberen de lokale ondernemers te steunen. Zolang deze lokale ondernemer succesvol is, verdwijnt hij/zij niet uit Schiedam maar trekt juist nieuwe ondernemers naar ons centrum. Dat is wat er al een tijdje aan de hand is in Schiedam en dat zorgt mede voor de terugloop van de leegstand. Helaas focust de negatieveling zich liever op afkraken van alles en nog wat dan een positieve bijdrage te leveren aan het leuker maken van ons centrum.

IK zie wel een positieve ontwikkeling, steeds meer ondernemers weten Schiedam weer te vinden om hun bedrijf te starten en daarvan zijn er een aantal alweer verhuisd naar een groter pand omdat zij uit hun jasje zijn gegroeid. Prachtig om te zien en ik ben er dan ook heel trots op dat mijn bedrijf in Schiedam floreert en al heel erg lang!! Mijn winkel bestaat dit jaar al weer 35 jaar op de Hoogstraat en ik ben zeker niet de enige die hier al vele jaren zijn brood verdient. Aangezien ik dat nog heel lang wil doen richt ik mijn aandacht liever op de positieve consument die wel wil zien dat het beter gaat en dat er vooruitgang wordt geboekt en die zijn er gelukkig ook heel veel!!

Maurice Haverkamp
 

8 commentaar(en) op artikel "Negativiteit richting Schiedam Centrum"

Prachtige visie !! En een terechte. Het is voor zoveel mensen blijkbaar makkelijker om alles over Schiedam (en nog veel meer zaken) negatief te zien en te klagen. Ik heb het idee dat dat ook vaak gebeurt door mensen die hier al jaren weg zijn en geen idee hebben wat er allemaal gebeurt. En ja: blijkbaar kopen veel mensen liever via internet en kiezen niet voor de lokale ondenemer. Jammer.

Door: Ed Op:

Schiedam komt er heus wel weer bovenop het zal f zijn tijd nodig hebben en ik hoop dat het zaterdags weer ouderwets druk wordt zodat Schiedam weer goed op de kaart wordt gezet

Door: joop de orgelman Op:

Goed zo Maurice! Helemaal met je eens. DeWinkelmeiden geloven ook in een leuk centrum waar gezonde ondernemers goed samenwerken. Dat heeft tijd nodig, en steun van de Schiedammers die bereid zijn om naar de winkel toe te komen. Door het werven van ‘de makers’ en meer winkels annex ateliers waar ‘zien maken’ centraal staat, gaan we het redden. Want hier koop je producten die helemaal op maat worden gemaakt. Daarmee onderscheiden we ons straks van alle andere winkelstraten.

Door: Janet Op:

Goed verhaal, van iemand die het kan weten. Die de veranderingen die plaatsvinden ziet. En die terecht trots is op zijn onderneming.

Door: John van Sliedregt Op:

Mooie reactie!! Samen staan we sterk! Schouders eronder en gaan!

Door: Jennifer Op:

En een ondernemer die iets extra's brengt om de stad / het centrum leuk te houden / leuk te maken. Negativisme leidt tot ... en positivisme leidt tot ...

Weet je, ik ben bezig om in de Passage een theatervoorstelling te maken en ik ontmoet juist heel veel enthousiaste medewerking vanuit de ondernemers. Stripes heeft eerder een voorstelling ondersteund en ik ben dat niet vergeten. Zo gaat dat ook met andere ondernemers die betrokken zijn bij de kaartverkoop, het uitlenen van hun stoelen en tafels, hun ruimtes, met Phons die de Passage opent voor onze repetities en ... er gebeurt zoveel als je het wil zien ... blijf kijken naar moois!

Door: Bernard Boode Op:

Goed verhaal. Gelukkig zijn de positief ingestelde Schiedammers in de meerderheid en wordt Schiedam steeds mooier en leuker.

Door: Ed Gloudi Op:

Met ondernemers als Maurice Haverkamp is er zeker toekomst voor onze mooie binnenstad. Belangrijkste is en blijft dat Schiedammers ook zelf in hun stad blijven geloven en regelmatig zelf gaan kijken (en kopen!) in ons centrum.

Door: Menno Siljee Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: