De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Een doorrijder of een overvaller van je zoon

Niet voor eigen rechter spelen

Niet voor eigen rechter spelen

SCHIEDAM - Je zoon op de fiets wordt aangereden en de dader rijdt door. Je tweet als vader een oproep om informatie. Heel begrijpelijk, maar als je die info krijgt, wat dan? Voor eigen rechter spelen is in onze rechtsstaat niet de bedoeling. 

Een Schiedammer deed vrijdagavond laat via twitter een oproep nadat zijn zoon rond elf uur 's avond was aangereden op de Hargalaan bij de ziekenhuisrotonde en de dader was doorgereden. Hij vraagt het publiek om tips. Rens de Ron, Procesmanager Ondermijning - Crisismanager bij de gemeente Schiedam, retweet deze oproep. Hij voorziet de tweet echter wél van zijn commentaar: 'Heeft u info, graag melden bij de Politie Schiedam'. (zie eerste afbeelding hieronder)

Als je zoon wordt bedreigd en beroofd ben je ook des duivels, logisch, maar ook hier geldt dat eigenrichting niet is toegestaan. De vader in de tweet van vrijdagochtend (zoals hierboven afgebeeld), roept de belager van diens zoon weliswaar op naar de politie te gaan, maar zo niet... de afbeeldingen spreken voor zich. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: