De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Op Oranjestraat voor kruising met Lange Nieuwstraat

Onduidelijk verkeersbord

Onduidelijk verkeersbord

SCHIEDAM - Dit bord op de Oranjestraat in Schiedam - een meter of 40 voor de kruising met de Lange Nieuwstraat - vinden wij in meerdere opzichten verwarrend. 

Wil de maker van het bord het verkeer erop wijzen dat er na zeshonderd meter rechtdoor gereden te hebben, ergens op gelet moet worden of zeshonderd meter na rechtsaf geslagen te zijn? En wat is er dan na zeshonderd meter aan de hand, waarvan het vrachtverkeer voor de Nolet-fabriek uitgezonderd is? Bovendien: de pijl op het bord voor linksaf wekt de indruk dat je linksaf kunt slaan naar de Lange Nieuwstraat, maar dat mag helemaal niet.

Dat het duidelijker kan met zo'n bord, toont het bord dat op de Lange Nieuwstraat voor deze kruising staat (zie afbeelding 3 hieronder). Na zeshonderd meter is het vrachtverkeer gestremd, zo geeft dit bord aan. 

Overigens kan de rest van het verkeer ook zijn weg niet vervolgen over de Hoofdstraat. De Hoofdstraat is opgebroken (zie foto 4 hieronder), behalve dan het eerste stukje tot het hek bij de Nolet-fabriek, zodat het vrachtverkeer de fabriek logistiek kan blijven bedienen.

Redactie De Schiedammer Online

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker