De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Parkweg: fietspad of rijbaa(n)?

Parkweg: fietspad of rijbaa(n)?

Er wordt al een tijdje gewerkt aan de herinrichting van de Parkweg tussen de Burgemeester Van Haarenlaan en de ingang van het park. Er is dus sprake van een tijdelijke situatie. Ooit wordt het beter, dus dan moet je op de koop toenemen, dat het een tijdje slechter is, nietwaar. Een stapje terugzetten, om straks twee stappen vooruit te gaan. 

Ok, een tijdelijke situatie is het, die inmiddels al een jaar duurt. Toch wil ik er wat woorden aan vuil maken, want ook een tijdelijke situatie kan zorgen baren. Neem nu dit bord. Ik wil niet muggenziften over de weggevallen letter. De inhoud echter, stuurt mij als fietser hier de rijbaan op. Uit het park komend dus de rijbaan rechts, aan mijn linkerhand zie ik ook een rijbaan. Maar is die rijbaan rechts wel een rijbaan? Beter van niet dat automobilisten denken dat rechts voor hen een rijbaan is. Lees maar verder, als je van de andere kant komt.

Als je van de andere kant komt, dien je eerst als fietser de Parkweg over te steken (zie foto 2 onder), om vervolgens dus blijkbaar een fietspad op te gaan. Het is een breed fietspad, met voldoende ruimte voor fietsverkeer in twee richtingen (zie foto 3 onder). Een stukje verder zie ik nog een keer een aanduiding dat ik op een fietspad fiets. Nergens wordt me echter duidelijk dat ik het fietspad zou verlaten, dat ik dus op de rijbaan ben terechtgekomen (foto 4 onder).

In hoeverre zal het auto's die uit het park komen dan duidelijk zijn dat de door het bord benoemde rijbaan aan de rechter kant op een gegeven moment een fietspad wordt?

Hier geldt letterlijk, het is maar van welke kant je het bekijkt. Onduidelijk is het. Maar al die onduidelijkheid, die zouden we niet moeten hebben in het verkeer, ook niet tijdelijk.

Jan Schrijver, fietser, heen en weer

P.s. er zijn al eerder rare kronkels aangetroffen hier

Lees hier ook ons latere artikel (16-1-2020), Op het juiste pad blijven

 

3 commentaar(en) op artikel "Parkweg: fietspad of rijbaa(n)?"

Goed geschreven stukje. Deze situatie is een grote ergenis en ik weet dat er klachten naar de gemeente hierover gecommuniceerd zijn omdat de situatie voor fietsers op heel veel punten gevaarlijk is.

Door: Bronsgeest Op:

Prima artikel, ik ben bewoner van Park Entree. Al eerder in overleg met de gemeente gemeld, dat dit een buitengewoon onlogische en ook gevaarlijke situatie is. Fietsers rijden over de Parkweg rechtdoor het Pr. Beatrixpark in, maar aan de logische rechterkant van de weg. Wie dit bedacht heeft ?

Door: Harrie Jansson Op:

Jan ik ben het helemaal met je eens, zelden zo’n verwarrende en daarom ook gevaarlijke situatie gezien in Schiedam.

Door: Hans Elenbaas Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: