De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Rijnmond trakteert Lou en Taco op gebak

Rijnmond trakteert Lou en Taco op gebak

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam als 'coronaboetekampioen' komt vanavond weer in het nieuws op televisie. RTV Rijnmond besteedt in het nieuws aandacht aan het voornemen van het kabinet om vandaag te gaan schrappen dat aan de hogere coronaboetes een strafblad is verbonden (formeel een justitiële aantekening geheten). Dat moet dan met terugwerkende kracht gaan gelden.

Reden voor RTV Rijnmond om vandaag opnames te maken bij Taco Nijmans en zijn vrouw Lou van Rossum, die voor het gezamenlijk opeten met hun (schoon)ouders van vier gebakjes in de tuin van de Grote Kerk vier coronaboetes van bijna vierhonderd euro per stuk kregen, plus dus een justitiële aantekening. En zoiets kan lastig zijn als je, zoals bijvoorbeeld Taco en Lou, van beroep goudsmid bent, bijvoorbeeld bij verzekeringsaanvragen, of als je in het onderwijs werkzaam wilt zijn, zoals Lou was (ze was directeur bij de kunstacademie in Utrecht), of als je bijvoorbeeld minister van Justitie en Veiligheid bent, zoals Ferdinand Grapperhaus.

Al wordt bij hoog en laag in het kabinet tegengesproken dat het schrappen van het strafblad ook maar iets te maken zou hebben met de ontzettend domme en met een coronaboete bestrafte groepsfoto van zijn huwelijksgezelschap. 'Een grapperhausje' is in de 'anderhalve-meter-samenleving' inmiddels een begrip, dat wellicht gezelschap zal gaan krijgen van 'een schrapperhausje' voor gevallen die rieken naar klassejustitie.

Jan Schrijver

Foto: Suzanne Mulder interviewt Taco Nijman en Lou van Rossum, Suzanne kwam niet met lege handen, zij had slagroomgebakjes meegenomen voor het tweetal

Lees ook:

'Goedkoop scoren met gebakjesboete' ()
'Schiedammers zijn hartelijk en warm' ()
Actie brengt 1800 € op voor boetes ()
'Laat zien: gemeente maakte vergissing' ()
Burgemeester wil het uitleggen ()

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker