De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Laatste reisverhaal van vader die achter dochter Nouchka aan gaat

'Schaken en wéér noedels eten'

'Schaken en wéér noedels eten'

SCHIEDAM/SIBERIË - Met dit bericht beëindig ik de dagelijkse informatie over mijn reis per Trans-Siberië Express richting Ulan Ude of meer precies richting dochter Nouchka. De rit is nog niet helemaal voltooid, maar wat overblijft, voelt als “je bent er bijna”. 

Omdat het belangrijkste toch duidelijk Nouchka’s deelname aan het wereldkampioenschap boksen voor vrouwen is, geef ik eerst maar door dat vandaag de loting was. Nouchka werd als eerste geplaatst van de 26 deelnemers in de klasse tot 75 kg. Dit op basis van het feit dat zij in de wereldranking het hoogste staat van alle 26 deelnemers. Dit heeft onder andere als gevolg dat zij de eerste ronde vrijgeloot is en pas op dinsdag 8 oktober haar eerste partij heeft. Dat zal vroeg in de ochtend zijn in Nederlandse tijd. (Exactere informatie volgt) Haar tegenstandster is dan of een Kazachstaanse of een Taiwanese. Aardig om te weten is dat de Chinese waar Nouchka in 2018 in de finale van het WK verloor, nu in een lagere gewichtsklasse uitkomt.

De trein bood vandaag weer fraaie uitzichten en er werd zelfs al even sneeuw gespot. Mijn tijd ging als eerder naar babbelen met mede-reizigers, schaken, eten in de restauratiewagen en nog maar weer eens noedels eten. De conductrice heeft daarvoor de hele dag heet water beschikbaar via een boiler. Dat de conductrice van mijn wagon die baan heeft gekregen is eigenlijk wel bijzonder want zij vult het gangpad voor 110%. Die 10% die wordt dan ingedeukt bij het voortgaan. Toon Hermans zou bij een foto van haar gezegd hebben “van links naar rechts Tante Stien”. Maar ze is wel aardig.

Wanneer daar aanleiding voor is, geef ik graag info door over zaken betreffende Nouchka. op het WK. Het was mij een genoegen!

Ruud Fontijn

NB Redactie:
Radioprogramma 'Bureau Sport' gaat naar aanleiding van deze blog Ruud vrijdagmorgen bellen; dat gesprek wordt dan ’s middags om 13.45 uur uitgezonden op radio 1.

Hier lees je meer over de loting.

Lees hier reisblog 3 van Ruud Fontijn: Ruud Fontijn: halverwege na 41 uur

Lees hier reisblog 2 van Ruud Fontijn: Ruud Fontijn zit pas 20 uur in de trein

Lees hier reisblog 1 van Ruud Fontijn: Vader achtervolgt Nouchka in Siberië

4 commentaar(en) op artikel "'Schaken en wéér noedels eten'"

Leuk Ruud om te lezen. Je weet ik ben een beeld denker. Dus jij begrijpt wel dat ik die conductrice voor mij zie :)

Door: Sabine van Dijk-Egbers Op:

Ruud Fontijn doet vrijdag 4 oktober om 13.45 uur live verslag op Radio 1 bij Bureau Sport vanuit Ulan Ude.

Door: Maarten Bijl Op:

Ruud, bedankt voor je reisverslag en we duimen voor goud voor Nouchka!!

Door: Ruud Ingelse Op:

Leuke reisverslagen Ruud,

veel succes voor Nouchka!

Door: Yvonne van de Velde Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker