De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Alternatief voor geschrapte Gondelvaart:

'Schiedam vaart en zwaait'

'Schiedam vaart en zwaait'

SCHIEDAM - De Brandersfeesten moeten het dit jaar stellen zonder Gondelvaart. Er hebben zich slechts twee 'praalboten' aangemeld. Mari Dingenouts slaakt een hartenkreet en suggereert een alternatief. We laten hem hieronder aan het woord.

"Als initiator van de Gondelvaart en het Watersportweekend sinds 1986 lees ik met gemengde gevoelens het bericht dat de Gondelvaart 2019 niet doorgaat. Jammer omdat de Gondelvaart altijd een van de evenementen was van de succesformule van de Brandersfeesten. De Gondelvaart heeft in haar inmiddels 33 jarig bestaan vele hoogtepunten gekend. Maar ook punten waarbij het beter was even te wachten met de organisatie ervan of waarbij men moest wachten vanwege werkzaamheden aan en in de Lange Haven. De Gondelvaart heeft in haar bestaan ooit een ongekende hoogte behaald met zo'n 40 à 50.000 toeschouwers op de kade. De belangstelling voor de Gondelvaart blijft, maar de vaart kan niet meer het niveau halen van destijds, zelfs niet voldoende deelnemers trekken. Met respect voor degenen die dat wel kunnen. Dan wordt het tijd om wellicht dit jaar al het over een andere boeg te gooien. Vele steden met binnenhavens in Nederland organiseren een bijzondere vaart. Daar kan Schiedam niet bij achterblijven en natuurlijk de 'bijzondere vaart' niet schrappen uit de jaarlijkse Branderfeesten die in het laatste weekend van september worden gehouden.

In dat weekend liggen er vele pleziervaartuigen in de binnenhavens van onze stad. Als je circa 25 pleziervaartuigen met schippers kan regelen en als je snel scholen, verenigingen, instellingen en groepen aanschrijft of oproept op zaterdagavond 28 september mee te varen door de havens van Schiedam met vlaggen en wimpels, kleurrijke uitingen van verenigingskleuren, enzovoort en als je als organisatie de belichting en muziek regelt, dan moet het toch lukken om die avond een feestelijke parade te houden inclusief de themaboten die zich al hadden aangemeld, onder de titel: Schiedam vaart en zwaait! Veel plezier 28 september op de kade van de Lange Haven en Buitenhaven."

Foto door Louise Melchers

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker