De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vader achtervolgt Nouchka in Siberië

Vader achtervolgt Nouchka in Siberië

SCHIEDAM/SIBERIË - Mijn naam is Ruud Fontijn. Wanneer men mij op straat ziet, dan word ik soms wel herkend. Vaak merk ik dan dat er zoiets gezegd wordt als “kijk daar gaat de vader van Nouchka”. En wanneer ik word aangesproken, dan volgt vaak al snel “Hoe is het met je dochter?”. Vaak antwoord ik dan met  “ik heb vier dochters, welke bedoel je?”. Maar na een tijdje wordt dat wat flauw en zeg ik maar snel dat het prima gaat met mijn boksende dochter Nouchka.

In de komende twee weken staat dochter Nouchka weer flink in de belangstelling. Het wereldkampioenschap boksen voor Dames gaat de komende week van start en Nouchka doet daar natuurlijk weer aan mee; nu al voor de zesde keer. Een van de bijzondere dingen van dit kampioenschap is dat het vanuit ons perspectief altijd ver weg is. Vorig jaar betekende 'naar Nouchka gaan kijken op het WK' dat er naar India gereisd moest worden, maar nu is het nog exotischer. Het WK is in Ulan Ude. Waar dat is ? Ergens diep in Siberië! Hoe komen ze erbij om zoiets daar te houden? Geen idee. Voor Ulan Ude zal het wel leuk zijn, maar voor de sporters en begeleiders zijn er meer aantrekkelijke bestemmingen denkbaar.      

En voor mij, de vader die achter zijn dochter aangaat? Het leek niet zo boeiend zolang ik dacht aan vliegen op Moskou en vervolgens vanaf een ander vliegveld in Moskou naar Ulan Ude vliegen. Maar toen schoot mij te binnen, dat er een interessant alternatief is. Vanaf Moskou per trein verder reizen naar Ulan Ude; met de Trans-Siberië Express!  Aldus werd besloten, ik ga met die trein. Dat betekent dat ik zondagavond 29 september - vanavond dus - in de trein stap en er dan ruim 82 uur later, op donderdagmiddag weer uit kom in Ulan Ude! Misschien is Ulan Ude niet heel erg boeiend, maar de treinreis ernaartoe wel. En van het WK zelf wordt natuurlijk ook weer op moois gehoopt.

De hoofdredacteur van De Schiedammer Online leek het wel interessant genoeg om wat verslagen van mij over deze reis te publiceren. Dat heet tegenwoordig een blog. Nou, ik maak dus een blog en hoop voor de lezers en voor mij dat er een interessant verhaal van te maken valt. Tot snel dus.

Ruud Fontijn

Foto door 戈壁沙滩 - http://cc.nphoto.net/view/2008/9927.shtml, CC BY 2.5 cn, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6555669

16 commentaar(en) op artikel "Vader achtervolgt Nouchka in Siberië"

Goeie reis, have fun!

Door: Marijke (kind 1) Op:

Het wordt vast een onvergetelijke reis 😃 Ik lees graag mee!

Door: Sascha Op:

Super stoer pap! Have fun & “all the best!” 😘😘

Door: ‘Die van 21 november’ Op:

Top! Laat anderen maar meegenieten van je belevenissen maar ook van je schrijfkunst!

Door: Martha Op:

Superrrr....

Door: Miranda Op:

Goede reis en veel plezier Ruud. We gaan je volgen!

Door: Charles en Yvonne van de Velde Op:

Bijzondere reis Ruud en een mooie bestemming. Geniet ervan en Nouchka... Veel succes

Door: Els Huijgen Op:

Wanneer u herkend wordt op straat, kan dat ook zijn als 'buurman de svhsakmeester' . Mijn kinderen zijn trots op hun stoere meester die nu in de trein zit :) We wensen U een fijn avontuur!!

Door: Floor Wijnen Op:

Ik heb die reis gemaakt tot aan Irkoets,dan naar Ulaan Batar met de trans-Mongolië expres zo door naar China.De treinreis is lang,wel interessant.

Door: Franny v.leeuwen-weeda Op:

Oh wat bijzonder Ruud en ik ga je zeker volgen...heel veel plezier tijdens je reis door Siberië ..

Door: Jolanda van Tiggelen Op:

Fijne reis Ruud. Lijkt me een geweldige ervaring. En Noes natuurlijk weer veel succes. GO FOR GOLD !!

Door: Nora den Haan Op:

Ja, door een van je kinderen te volgen kom je op de meest bijzondere plekken op aarde! Geniet ervan en vergeet niet zo af en toe een foto te posten :) Geniet ook van het WK, wens jullie heel veel sportplezier en overwinningen toe.

Door: Renate Zwamborn Op:

Veel plezier Ruud ! Hele belevenis weer, ik ga je volgen. Groeten aan de familie!

Door: Astrid Weij Op:

Succes voor Nous!

Door: Astrid Weij Op:

Prima leesbaar en prettig verslag van een Sociëteitsvriend. Veel genoegen gewenst voor deze - bijna klassieke

manier van reizen en veel plezier en geluk voor dochter Anouschka.

Wordt vervolgd.

Door: Frank Wittkampf Op:

Ulan-Ude is zeker wel de moeite waard, en de treinreis is een ervaring op zich. Veel plezier!

Door: Celine Te Braake Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker