De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Van Schie.tv?

Vijf camera's leggen derby vast

Vijf camera's leggen derby vast

Langs de lijn stonden vier cameramensen. Op het dak van een container had er nog een post gevat. "De nieuwe stadsomroep begint het te begrijpen, ze rukken groot uit om een voetbalderby te verslaan...", zo stootten de toeschouwers bij de derby Hermes-DVS tegen PPSC elkaar verheugd aan. Helaas, de thuisblijvers kunnen deze aantrekkelijk derby niet op hun gemak thuis bekijken, want de vork zit anders in de steel.

Rond het veld waren vijf camera's opgesteld en bemand door het Grafisch Lyceum Rotterdam. Van de uit verschillende hoeken gefilmde beelden wordt een uitvoerige samenvatting gemaakt, die door trainersstaf en spelers van PPSC gebruikt kan worden voor de analyse van het spel en die waarschijnlijk ook in de kantine op Thurlede vertoond zal gaan worden. 

Renée Crama (18) (zie foto onder) was één van de studenten van het Grafisch Lyceum die vanmiddag achter de camera stonden. Zij woont in Schiedam en gaat binnenkort als stagiaire aan de slag bij de nieuw stadsomroep, Schie. Wellicht zien we haar binnenkort weer ergens langs de lijn in Schiedam, maar dan voor de stadsomroep? Daarmee zou ongetwijfeld in een behoefte voorzien kunnen worden, want wat is er mooier dan een live radiouitzending op zaterdagmiddag en zondagmiddag van de lokale sportwedstrijden, opgevolgd later in het weekend of desnoods in het begin van de nieuwe week met samenvattingen van de diverse evenementen. Wellicht brengt Renée met haar jeugdige enthousiasme wat reuring bij de stadsomroepers. Toegegeven, zij is de stagiaire die het moet leren van de ervaren rotten in het vak, dat is uit de aard der zaak hoe een stage bedoeld is. Maar in de mediawereld halen de youngsters de gevestigde orde rechts en tegelijkertijd links in. Dat is alleen maar mooi. 

Jan Schrijver
foto's door Louise Melchers

Hier lees je het wedstrijdverslag.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: