De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Zielig konijn trekt aandacht van omstanders

Wie heeft Flappie buiten gezet?

Wie heeft Flappie buiten gezet?

SCHIEDAM - Het is koud en een beetje somber als we op weg naar de voetbal in de buurt van het viaduct bij de Margriethal lopen. We worden aangehouden door een aantal heren op de fiets met de vraag of we misschien een telefoon bij ons hebben. Er zit een klein zwart konijn onder het viaduct en het is ziek. Ze hebben het geaaid en het liep niet weg. Ook hebben ze vastgesteld dat het een ontstoken oogje heeft. De dierenambulance moet echt komen, dus of we die maar even willen bellen, want dit is echt zó zielig.

We gaan zelf een kijkje nemen en zien een zwart bolletje tegen de muur aangedrukt zitten. Er staat inmiddels ook een mevrouw bij die haar hondje in een hondenkar heeft zitten en ook even naar het konijntje kijkt. Ook zij heeft geen telefoon bij zich, maar ze constateert ook dat het konijn er niet gezond uitziet. Er wordt druk gespeculeerd of we nu met een wild konijn te maken hebben of dat iemand zijn tamme konijn kwijt wilde en het toen maar in de natuur heeft gezet. Het komt wel heel tam over.

We zoeken het nummer van de Dierenambulance Schiedam op en komen, misschien omdat het zondag is, terecht bij Dierenambulance Zuid-Holland Zuid. Een vriendelijke mevrouw neemt op. We leggen het probleem uit en ze vraagt ons of we het konijn ook gevangen hebben. Nee, dat hebben we niet, maar het diertje maakt geen aanstalten weg te lopen, ook niet als we het aanraken. De mevrouw legt uit dat het erg druk is bij de Dierenambulance en dat de ambulance uit een andere regio moet komen. Ze komen dan ook echt alleen als het konijn is veiliggesteld. 'Er zijn zoveel zieke konijnen en we kunnen echt niet de kans lopen om voor niets te komen. Maar als u het vangt, komen we het later op de middag ophalen.' Niemand van de aanwezigen is echter op pad gegaan met een doos om een ziek konijntje in te kunnen stoppen. We weten ook niet of het misschien een besmettelijke ziekte heeft, dus om het nu bij het hondje in de kar te stoppen, lijkt ons geen goed idee. 

Er ligt toevallig ook wat stro onder het viaduct, misschien wel afkomstig uit het hok waar het konijn ooit gewoond heeft. We besluiten het stro bij het konijntje te leggen, zodat het het in elk geval wat warmer heeft. Dat vindt het diertje geen goed idee en het huppelt, enigszins traag, weg. We besluiten het maar even zo te laten, omdat er toch meer leven in het beestje lijkt te zitten dan we in eerste instantie vermoedden, ook al voelen we ons daar niet zo prettig bij. Op de terugweg kijken we bij het viaduct nogmaals of we het konijn misschien zien zitten, maar het is in geen velden of wegen meer te bekennen. 

Louise Melchers

1 commentaar(en) op artikel "Wie heeft Flappie buiten gezet?"

Achter het Vlietlandziekenhuis heb ik het hele jaar al een klein zwart konijntje zien rond huppelen,tussen de vele wilde konijnen die je daar ziet. Het lijkt mij inderdaad een gedumpt tam konijntje, dat het het hele jaar goed heeft kunnen redden, Het lijkt erop dat dit konijntje het nu moeilijker heeft, met de kou en de winter voor de deur.

Door: T.J.T. Roeling Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: