De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Willen we rekening houden met elkaar?

Willen we rekening houden met elkaar?

Willen we nog wel rekening houden met elkaar? Dat vraag ik me weleens af.

INGEZONDEN
door Rob van der Stel

In deze tijd waar er nadrukkelijk een beroep op ons wordt gedaan om het coronavirus in te perken, zie ik steeds meer uitingen van burgerlijke ongehoorzaamheid. Uiteraard wil ik net als jullie graag op korte termijn ons gewone leven weer oppakken en genieten van leuke uitstapjes, theater- en bioscoopbezoek en uiteraard een onbezorgde vakantie zonder beperkingen. Helaas, zover is het nog niet en ook ik heb moeite met de anderhalvemeterregel waarbij ik mijn kinderen en kleinkind niet kan knuffelen.

Toch wil ik eenieder oproepen zich aan de voorgeschreven regels te houden en daarmee je familie, buren, mede-Schiedammers, en zie het mondiaal, mede-mensen in bescherming te nemen. Laten we rekening houden met elkaar en niet zoals in de volgende gevallen die ik recentelijk heb meegemaakt dwars tegen de stroom ingaan.

Enkele van mijn waarnemingen, waarbij het zo makkelijk zou zijn om rekening te houden met anderen, maar waarbij dit niet werd gedaan.

  • In de wachtkamer van de dokter komt een dame binnen zonder het bij mijn dokter verplichte mondkapje. Ze meldt zich niet bij de receptioniste, want ze heeft een afspraak zo meldt ze mij, en ze neemt plaats op de bank naast mij, zonder rekening te houden met de anderhalve meter. Ik kijk haar aan en neem plaats op een tweede lege bank. Waarom negeert de dame alle in de wachtkamer aangeven instructies met betrekking tot onze gezondheid?
  • Onlangs bezocht ik Theater aan de Schie, waar ze alles op alles hebben gezet om ons weer eens te kunnen laten genieten van cultuur. Veel dank aan de directie en medewerkers, ik kan terugkijken op een heerlijke middag. Helaas zag ik ook daar, zij het beperkt, personen die zich niet hielden aan de regels en ondanks het nadrukkelijke verzoek om tijdens de voorstelling de zaal niet te verlaten, zich toch langs andere bezoekers wurmden om, ik neem aan, gebruik te gaan maken van het toilet. Was dat nodig bij een show van iets meer dan een uur en een kwartier?
  • Een geval dat niet zozeer met corona te maken heeft, maar dat wel tekenend is voor het in algemene zin 'niet met elkaar rekening willen houden'. Fietsend door het mooie Midden-Delfland word ik - en dat de laatste tijd steeds vaker - geconfronteerd met loslopende honden of honden die vastzitten aan een zeer lange lijn. Als dit op een voetpad gebeurt, zal je mij niet horen. Heerlijk om zo te genieten samen met je hond in de mooie natuur. Maar anders wordt het op een fietspad. Er ontstaat dan een gevaarlijk situatie waarbij de fietser makkelijk ten val kan komen, met alle gevolgen van dien. Opmerkingen aan de “baasjes” maak ik hierover al niet meer, immers ‘waar bemoei ik me mee?’

Laten we, zeker in deze tijd waarin we het allemaal wat lastiger hebben, rekening houden met elkaar en waar mogelijk hulp bieden aan de mensen die het nog veel harder nodig hebben dan wij. Ik hoop dat we daarmee bereiken dat we de coronastrijd gaan winnen. En dat we ook daarna beter rekening blijven houden met elkaar, omdat er nog heel wat meer problemen in onze samenleving zijn die om een oplossing vragen. 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van wat er leeft onder Schiedammers. Wil je ook een ingezonden brief insturen? Dat kan naar: ingezonden@deschiedammeronline.nl

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker