De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Archief; een historische sensatie

Archief; een historische sensatie

SCHIEDAM - Op zaterdag 7 december 2019 vertelt Jef Jansen om 13.00 uur in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam het 'Verhaal van Schiedam'. Het onderwerp is: 'De historische sensatie van het archief'.

Jef Jansen is inmiddels meer dan veertig jaar met de geschiedenis van Schiedam bezig. Beroepsmatig als medewerker van het gemeentearchief Schiedam en ook als liefhebber. Hij was onder meer bestuurslid van de Historische Vereniging, redacteur van het tijdschrift Scyedam en bestuurslid van het Fonds Historische Publicaties.

Onlangs ging hij met pensioen en nu heeft hij tijd om te vertellen waarom archieven het levende geheugen van de stad zijn en welke parels er in het Schiedams gemeentearchief liggen. Daarnaast geeft hij tips voor effectief en degelijk archiefonderzoek. "Na afloop wilt u niets liever dan bronnenonderzoek doen in het gemeentearchief van Schiedam", zo is de inschatting van de organiserende vereniging.  Dit Verhaal van Schiedam krijgt de vorm van een interview. Jef Jansen gaat in gesprek met Reinard Maarleveld. 

Toegang is gratis en reservering is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt.

Verhaal van Schiedam: De historische sensatie van het archief
Verteller van dienst: Jef Jansen (interview door Reinard Maarleveld)
Zaterdag 7 december 2019, 13.00 uur
Hoogstraat 74A
Toegang gratis
  
Foto: Jef Jansen in 1995 tijdens de voorbereidingen voor de verhuizing van het Gemeentearchief Schiedam van de Korte Haven naar het Stadserf. Hij is bezig met de topografisch-historische atlas. Beeldbank GA Schiedam, nr 40341 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: