De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vanaf buiten bijna niet te zien dat er een kerk huist

Bezoek Plantagekerk mét orgelmuziek

Bezoek Plantagekerk mét orgelmuziek

SCHIEDAM - Op Open Monumentendag zaterdag 14 september zijn de deuren van de Plantagekerk tussen 12.00 en 16.00 uur geopend. Van buitenaf is nauwelijks te zien dat er achter de deuren aan de Lange Nieuwstraat 61-63 in Schiedam een oude kerk schuilt. Iedereen is van harte welkom om binnen een kijkje te komen nemen.

Tijdens deze middag wordt ook het historische Rütterorgel uit 1882 bespeeld.

Er kan gratis een kopje koffie/thee/fris gedronken worden, een praatje met de aanwezigen gemaakt worden en/of rustig het gebouw bekeken worden terwijl het orgel bespeeld wordt. Entree is gratis.

Ben je deze middag niet in de gelegenheid om de kerk te bezichtigen, maar wel geïnteresseerd om dat te doen, dan zijn er alternatieve mogelijkheden. Elke tweede zaterdag van de maand staan de deuren van de kerk tussen 14.00 en 16.00 uur open en kun je de kerk bezichtigen.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer Online een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het evenementennieuws uit Schiedam. Alvast dank.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker