De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Plattegrond Schiedam van 1598 in duizend stukjes

Burgemeester gaat historisch puzzelen

Burgemeester gaat historisch puzzelen

SCHIEDAM - Een puzzel van de plattegrond van het Schiedam van 1598, kwam vorige maand in de verkoop. Burgemeester Lamers komt zaterdag 19 januari a.s. om 11.30 uur in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam het formele eerste exemplaar in ontvangst nemen. 

De plattegrond die Jacob de Gheyn in 1598 van Schiedam maakte, geniet grote bekendheid onder mensen met belangstelling voor de geschiedenis van Schiedam. De Historische Vereniging Schiedam biedt nu de mogelijkheid om in de voetsporen van De Gheyn te treden met een puzzel van de plattegrond. De puzzelaar loopt als het ware, aan de hand van De Gheyn, door het Schiedam van 1598. De puzzel bestaat uit 1.000 stukjes en is te koop in het bezoekerscentrum van de vereniging aan de Hoogstraat 74a (geopend op vrijdagen van 13.00 tot 15.00 uur en op zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur). De puzzel kost 14,95 euro. 

"Mocht u niet in staat zijn om naar ons bezoekerscentrum te komen, maar wilt u de puzzel wel graag kopen? Stuur dan een mailtje naar vincentkrabbendam@live.nl, dan bedenken we daar een oplossing voor. Wij wensen u alvast veel historisch puzzelplezier", schrijft de vereniging. 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: