De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

De ramp van de Titanic in Schiedam

De ramp van de Titanic in Schiedam

SCHIEDAM - De ondergang van de Titanic, op 14 april 1912 in de Noordelijke Atlantische Oceaan, is een verschrikkelijke scheepsramp. Een superschip, uitgerust met de nieuwste technologieën, veilig en betrouwbaar, ingericht om met zijn luxe en comfort zelfs de rijkste mensen ter wereld te verrassen, verdwijnt in 2,5 uur met 1500 opvarenden naar de oceaanbodem. Zaterdagmiddag vindt over dit onderwerp een lezing plaats door de Historische Vereniging Schiedam.

Uiteraard maakte ook de Schiedamse pers melding van de ramp, daarbij steunend op de berichtgeving van grotere kranten in binnen- en buitenland. In de Schiedamsche Courant en Nieuwe Schiedamsche Courant verschijnen al op 15 april 1912 berichten over de aanvaring van de Titanic met een ijsberg. De hele zomer wordt over de ramp bericht. Op 5 oktober verschijnt een aankondiging van de vertoning in Schiedamsch Bioscoop van de film "De Ramp van de Titanic, grootste drama ter zee." De eerste rampenfilm uit de geschiedenis in de eerste Schiedamse bioscoop. 

Hoe zag die bioscoop eruit? Wat voor film was het? Hoe was de ontvangst? Hoe verliep de voorstelling? Reinard Maarleveld vertelt erover in Het Verhaal van Schiedam van zaterdag 3 november 2018. Toegang is gratis en reserveren niet nodig. 

Verhaal van Schiedam
Hoogstraat 74A
Zaterdag 3 november  
13.00 uur
Toegang gratis

Foto F.G.O. Stuart (1843-1923): De Titanic verlaat op 10 april 1912 de haven van Southampton voor de oversteek naar New York

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: