De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Dorpswandeling Kethel langs negoties

Dorpswandeling Kethel langs negoties

SCHIEDAM - Bij ‘t Oude Raedthuys aan de Schiedamseweg 26 begint aanstaande zondag om 14.00 uur de Dorpswandeling Kethel. Die gaat langs dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de rond 1900 nog zelfstandige gemeente Kethel.

De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de gemiddelde loopsnelheid en informatiebehoefte van de deenemers). Organisator de Historische Vereniging Schiedam vraagt een bijdrage van 2 euro voor leden en van 5 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld bij Nico de Vries (vrie2023@planet.nl), maar is niet per se nodig.

De Historische Vereniging Schiedam verzorgt van april tot en met oktober twee keer per maand een leerzame wandeling langs gebouwen en objecten in het stadscentrum en Kethel. Er zijn dit jaar maar liefst veertien wandelingen langs vijf verschillende routes. Bovendien is het nu ook mogelijk om een wandeling op maat aan te vragen. Elke eerste zondag van de maand voert de wandeling door het centrum van Schiedam; elke derde zondag wordt er door Kethel gelopen. Zie voor het volledige programma: geschiedenisvanschiedam.nl/wandelseizoen-historische-vereniging-schiedam-van-start/

Dorpswandeling Kethel
Zondag 16 juni, 14.00 uur
Schiedamseweg 26, ‘t Oude Raedthuys
Organisator: Historische Vereniging Schiedam

Foto: Kethel rond 1910. Bron: Gemeenterchief Schiedam, beeldbank nr 16056

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van wat er op de agenda staat in Schiedam. Alvast dank.
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: