De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bij Historische Vereniging Schiedam:

Foto-expositie over Kethel

Foto-expositie over Kethel

SCHIEDAM - Trudy van den Akker-de Jager en Adrie Broeren-Rip zijn druk bezig met het voorbereiden van een fototentoonstelling over Kethel. De expositie zal vanaf aanstaande zaterdag te zien zijn in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam, Hoogstraat 74A. 

Kethel werd in 1941 toegevoegd aan Schiedam, maar de oorspronkelijke inwoners voelen zich meer verbonden met hun oude dorp dan met de moderne stad. De middeleeuwse kern is bewaard gebleven terwijl rondom Kethel kolossale nieuwbouwwijken zijn verrezen. Trudy en Adrie hebben fraaie foto’s geselecteerd die het dorpse en agrarisch karakter van Kethel tonen. 

De tentoonstelling wordt zaterdag 6 april 2019 om 13.00 uur geopend met een Verhaal van Schiedam door Dick Gelderblom en Jan Vlugman. Dick en Jan tonen een prachtige verzameling foto’s van Oud-Kethel en halen samen met de bezoekers herinneringen op aan het dorp en de bewoners.  

Toegang is gratis. Kom op tijd want er is maar een beperkt aantal zitplaatsen aanwezig.  

De tentoonstelling is aan de Hoogstraat 74A, Schiedam tot en met mei 2019 te zien. Openingstijden: vrijdag van 13.00 tot 15.00 en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Foto: Het Kruisplein of -park, de viersprong Schiedamseweg. Dorpsstraat rechts, Noordeinde rechtdoor en de Vlaardingseweg links. Omstreeks 1900. Rechts op het plein de eerste Verspeekpomp uit 1898. Bron: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam, nr.15317 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: