De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

'Verhaal voor Schiedam' van Historische Vereniging

Frits van Oostrom spreekt in museum

Frits van Oostrom spreekt in museum

SCHIEDAM - De Historische Vereniging Schiedam houdt in de Maand van de Geschiedenis 'een Verhaal voor Schiedam' met als spreker Frits van Oostrom. Dit vindt plaats op woensdagavond 23 oktober in het Stedelijk Museum Schiedam.

Van Oostrom is een historisch letterkundige. Hij schrijft ook boeken voor een groot publiek over middeleeuwse onderwerpen. De invalshoek is daarbij letterkunde geplaatst tegen de cultuurhistorische achtergrond van een periode. Zo behandelt Van Oostrom in 'Maerlants wereld' (AKO literatuurprijs 1996) ook het leven van ‘onze’ Aleida van Henegouwen, van wie Schiedam in 1275 stadsrechten kreeg. Voor 'Nobel streven. Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode' kreeg Van Oostrom in 2018 de Libris Geschiedenisprijs.
 
Tussen 2005 en 2007 heeft de commissie Van Oostrom op verzoek van de regering 'de Canon van Nederland' voor het onderwijs samengesteld. Belangrijke personen, voorwerpen en gebeurtenissen die samen het verhaal van de historische en culturele ontwikkeling van Nederland laten zien. De canon is volgens de huidige minister van onderwijs toe aan herijking. 
 
'Verhaal voor Schiedam' met Frits van Oostrom
Woensdag 23 oktober 2019
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis
Aanmelding vooraf via email: vincentkrabbendam@live.nl 
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De volgorde van aanmelding is bepalend.

Foto: door Wieke Eefting - Utrecht University (via Academische Collecties); orig. via Europeana, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44927583

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker