De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Kethelse personen naamgevers woonwijk

Kethelse personen naamgevers woonwijk

SCHIEDAM - De Jannetje Verbakelstraat? De gloednieuwe wijk de Schiedamse Meesters (in Kethel, op de voormalige velden van Kethel Spaland) heeft in 2017 vijf straatnamen gekregen van Kethelse persoonlijkheden uit het begin van de vorige eeuw.

Het gaat om: Pieter van der Kuij, huisarts; Cornelis van der Loo, molenmaker; Gustaaf Meijers, ambtenaar der secretarie; Jacob Quartel, postbesteller en Jannetje Verbakel, winkelierster. 
 
Adrie Broeren-Rip wil graag meer vertellen over deze personen. Wie waren deze historische figuren en waarom verdienen ze een straatnaam in de nieuwe wijk? Adrie vertelt erover op zaterdag 13 april bij de Historische Vereniging Schiedam, Hoogstraat 74A, vanaf 13.00 uur.  

Toegang is gratis, reserveren is niet nodig. Maar…kom op tijd want er is een beperkt aantal zitplaatsen.  

Groepsfoto van de Kethelse deelnemers aan de excursie naar de Sunlight Zeepfabrieken te Vlaardingen op 10 mei 1935 onder leiding van Jannetje Verbakel, winkelierster in "De Gunst" aan de Dorpsstraat. Bron: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam, 43164

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker