De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Historische Vereniging Schiedam

KUS: cursus 'Ken Uw Stad'

KUS: cursus 'Ken Uw Stad'

Schiedam is de stad van Liduina  en Aleida. De stad waar de hoogste molens ter wereld het graan maalden voor 400 branderijen. De stad waar F. Bordewijk schreef over Verbrande Erven en dichterdominee François Haverschmidt zijn Snikken en Grimlachjes uitgaf. Waar de scheepsbouw de plaats innam van de jeneverindustrie. Met een historische stadskern die nog fraai oogt.  
 
Meer weten over de geschiedenis van Schiedam? Doe dan mee met de cursus Ken Uw Stad (KUS). Van donderdag 1 november tot donderdag 7 maart vertellen enthousiaste en deskundige inleiders over een groot aantal onderwerpen. Van archeologische vondsten uit de nieuwe steentijd tot de opkomst van de moderne offshore-industrie. Daarnaast doet je mee aan twee stadswandelingen en is er een bezoek aan het gemeentearchief, Nolet en de fluisterboot. De deelnamekosten voor de cursus bedragen 85 euro per persoon, voor in het totaal 13 bijeenkomsten en 2 stadswandelingen. Zie hier het volledige programma.
 
Plaats en tijd: Gebouw De Wilgenburg, Land van Ris 6, achter de Liduina-basiliek aan de Singel op donderdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur. De stadswandelingen zijn op zaterdagen (data nader te bepalen), van 10:30 uur tot 12:30 uur. 
 
Inschrijven (of informatieaanvraag) per email: kenuwstad@historischeverenigingschiedam.nl
Of bel met Dick Gelderblom: 06 20112919. 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: