De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Programma

Monumentendag in Kethel

Monumentendag in Kethel

SCHIEDAM - De werkgroep Kethel van de Historische Vereniging Schiedam is in het Open Monumentendag-weekend (8 en 9 september) te vinden in de Groene Raat, ’t Schepphuis en ontmoetingscentrum De Werf. Op deze locaties zijn onder meer tentoonstellingen en films over het oude Kethel te zien. Ook kan er worden deelgenomen aan een historische wandeling.

In de Groene Raat, aan de Harreweg, is de historische boerderij op zowel zaterdag 8 als zondag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Bezoekers kunnen daar genieten van schilderijen van Jan de Raat, historische foto’s en oude verhalen over Kethel. Ook de theetuin en de voorbeeldtuinen zijn op de genoemde dagen en tijden geopend.

Ook ’t Schepphuis achter de Dorpskerk is op beide dagen geopend, al gelden hier openingstijden van 12.00 tot 16.00 uur. Op deze locatie worden films en foto’s van Kethel in vroeger tijden vertoond. In ontmoetingscentrum De Werf kan op zondag 8 september een kunstexpositie en fototentoonstelling worden bezocht. Van 12.00 tot 16.00 kunnen mensen daarvoor terecht aan de Kerkweg 46, tegenover de Sint Jacobuskerk.

Op zaterdag en zondag is er een historische wandeling van ongeveer een uur, getiteld 'Rondom de Sint Jacobuskerk'. In het kader van het thema van de Open Monumentendag, 'In Europa', betreft het een zogenaamde pelgrimswandeling. Overigens kan men in de binnenstad van Schiedam ook een dergelijke wandeling maken, vertrek om 13.00 uur bij de Liduina Basiliek. 

In Kethel wordt eveneens om 13.00 gestart, voor de Sint Jacobuskerk. Vooraf aanmelden is niet nodig. De Sint Jacobuskerk is alleen op zondag open. 
 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: