De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wandelseizoen Historische Vereniging Schiedam van start

Nu ook Zwart Nazareth wandeling

Nu ook Zwart Nazareth wandeling

SCHIEDAM - De Historische Vereniging Schiedam verzorgt van april tot en met oktober twee keer per maand een leerzame wandeling langs gebouwen en objecten in het stadscentrum en in Kethel. Ten opzichte van 2018 is het programma flink uitgebreid: er zijn nu vijf verschillende wandelingen. Bovendien is het nu ook mogelijk om een wandeling op maat aan te vragen.

Elke eerste zondag van de maand voert de wandeling door het centrum van Schiedam; elke derde zondag wordt er door Kethel gelopen. De stadswandeling heeft twee varianten. Langs de Vesten begint bij de Ooievaarsbrug en volgt de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 in kaart heeft gebracht. De Zwart Nazareth-wandeling begint bij de Korenbeurs en neemt de deelnemers mee naar het rijke Schiedamse jeneververleden.

Dorpsboerderijen en negoties
In Kethel kent de wandeling drie versies. Bij ‘t Oude Raedthuys aan de Schiedamseweg 26 begint de dorpswandeling. Die gaat langs dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de toen nog zelfstandige gemeente Kethel rond 1900. De tweede wandeling vertelt het verhaal over Bijdorp en de vroegere watermolens. Startpunt is de Schiedamseweg 198 ter hoogte van het wijkdorp van Bijdorp. Tot slot is er de polderwandeling, die begint bij de St. Jacobuskerk. Deze wandeling is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.

Wandeling op maat
Nieuw in 2019 is de mogelijkheid om een wandeling op maat te maken. De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een leuk uitstapje voor families, vrienden, collega’s, verenigingen of ander gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en hangt af van de omvang van het gezelschap.

Volledig programma
De eerste wandeling van het seizoen, Langs de Vesten, is op zondag 7 april. Het volledige programma van 2019 vind je op scyedam.nl en geschiedenisvanschiedam.nl. Alle wandelingen vertrekken om 14.00 uur vanaf de genoemde locaties. Voor deelname wordt een kleine bijdrage gevraagd: 2 euro voor leden van de Historische Vereniging Schiedam, 5 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden bij Nico de Vries wordt op prijs gesteld. Dit kan via vrie2023@planet.nl, waar mensen ook terecht kunnen met vragen over de wandeling op maat.

2 commentaar(en) op artikel "Nu ook Zwart Nazareth wandeling"

Zit er een kostprijs aan verbonden en hoeveel bedraagt die

Door: Cees Verkerk Op:

Cees, 2 euro voor leden van de Historische Vereniging Schiedam en 5 euro voor niet leden.

Jij als ras Schiedammer bent natuurlijk al lid.......dus 2 euro.

Door: Cok Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: