De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Schiedammer redt monument Rotterdam

Schiedammer redt monument Rotterdam

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Door het initiatief van de in Schiedam wonende fotograaf Jan Sluijter wordt de gevelsteen van het vooroorlogse warenhuis van De Bijenkorf in Rotterdam gered. De gevelsteen zal worden opgeknapt en zal een plaats krijgen ergens in de buurt van het huidige warenhuis van De Bijenkorf.

Het vooroorlogse warenhuis was door het bombardement in de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel verloren gegaan. De monumentale gevelsteen was een van de onderdelen die bewaard zijn gebleven. De steen stond in Woerden op een terrein achter een magazijn van De Bijenkorf. Door het initiatief van Jan Sluijter en diens jarenlange vasthoudendheid wordt de steen in ere hersteld en krijgt Rotterdam er een gedenkwaardig monument bij. 

"Verplaatsing van de gevelsteen van de oude Rotterdamse Bijenkorf. Op 12 september is hij van deze lokatie getild om elders schoongemaakt en gerestaureerd te worden met als doel definitieve plaatsing op de Coolsingel in #Rotterdam #dudok #architecture #roterodamum", schrijft Jan Sluijter op zijn Instagram-account.

Bron foto: Jan Sluijter Instagram https://www.instagram.com/jansluijterphotography/

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: