De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Scyedam jaargang 45, nr. 1 verschenen

Scyedam jaargang 45, nr. 1 verschenen

SCHIEDAM - Vandaag ontvangen de leden en de begunstigers van de Historische Vereniging Schiedam het nieuwe nummer van deze kwartaaluitgave. Het tijdschrift is hiermee zijn 45ste jaargang ingegaan.

In het nummer 1 van deze jaargang lezen wij een rijk geïllustreerd artikel van 12 pagina's over de molens van Schiedam, van de hand van oud-burgemeester Reinier Scheeres. Verder bevat het tijdschrift onder meer een sterk verhaal over een meisje dat driemaal werd gedoopt, geschreven door Dick van Wassenaar, en een artikel over de Prinses Julianaschool (later de Gravin Aleidaschool) aan de Oostsingel, door Herman Noordergraaf. Marianne Ames en Paul Bassant gaan in artikelen in op de 'vrijetijdsbesteding van arbeiders'. We zien een mooie foto van de kermis op de Broersvest, die deze verkeersader en toenmalige voorname boulevard in een zee van licht zette. 

De bekende stadsplattegrond van onze stad door Jacques De Gheyn werd door de vereniging eind vorig jaar omgezet in een legpuzzel van 1000 stukjes. Dat bleek in de decembermaand een welkom cadeau-artikel. De puzzel is te koop op de Hoogstraat 74 (14,95 voor niet-leden). De cover van het tijdschrift is ook van de hand van Jacques De Gheyn, die in opdracht van het stadsbestuur in 1598 een stadsgezicht maakte (gezien vanaf de Maas). 

Losse exemplaren van het blad zijn bij de Historische Vereniging Schiedam te koop voor 5 euro. 

Afbeelding: de cover voor- en achterzijde van het tijdschrift Scyedam

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het nieuws over Schiedamse geschiedschrijving. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker