De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Speel nu zelf de Hoogstraat-quiz

Speel nu zelf de Hoogstraat-quiz

SCHIEDAM - De nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging Schiedam (HVS) gaat over de Hoogstraat. De tentoonstelling werd zaterdag geopend met een quiz over deze straat. Je kunt de quiz nu zelf spelen op De Schiedammer Online. Vanmiddag wordt de eerste vraag gepubliceerd. 

De tentoonstelling licht vier hoekpanden in de bekende winkelstraat uit: Hoogstraat 2, 2a (Koemarkt), 78 en het Monopole-gebouw op 99. Te zien zijn veel foto’s, advertenties en lijsten met winkelnamen. De tentoonstelling is te zien in het bezoekerscentrum van de vereniging aan de Hoogstraat 74a. De toegang is gratis. Openingstijden zijn:

  • woensdag van 10.30 tot 12.30 uur, 
  • vrijdag van 13 tot 15 uur en 
  • zaterdag van 12 uur tot 16 uur. 

De tentoonstelling sluit aan bij de eveneens afgelopen zaterdag geopende tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam. Hier kun je lezen over de tentoonstelling over de Hoogstraat in het Stedelijk Museum.

Foto: De samenstelster van de tentoonstelling, Trudy van den Akker, reikt de prijs uit aan de winnaar van de quiz

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: