De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Langs de Vesten en/of

St. Jacobus Polderwandeling

St. Jacobus Polderwandeling

SCHIEDAM - Wil je een historische wandeling maken komende maand dan kun je meelopen langs de vesten van de binnenstad en/of een polderwandeling maken door het oude Kethel.

De gidsen van de Historische Vereniging Schiedam verzorgen in oktober nog twee historische wandelingen. Op zondag 6 oktober staat 'Langs de Vesten' op het programma en op zondag 20 oktober de 'Polderwandeling St. Jacobus'.

De wandeling 'Langs de Vesten' begint op 6 oktober om 14.00 uur bij de Ooievaarsbrug. Deze tocht volgt de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 met zijn beroemde stadsplattegrond in kaart bracht. Twee weken later begint eveneens om 14.00 uur de 'Polderwandeling St. Jacobus'. Deze gaat van start bij de St. Jacobuskerk en is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.

Wandelaars betalen een kleine bijdrage: 2 euro voor HVS-leden en 5 euro voor niet-leden. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld. Dit kan door een berichtje te sturen aan Nico de Vries via vrie2023@planet.nl.

Flink uitgebreid programma
"Met deze twee wandelingen sluit de Historische Vereniging Schiedam een succesvol wandelseizoen af.  Het verzorgen van stadswandelingen werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen en het voor seizoen 2019 flink uitgebreide programma bracht elke twee weken aanzienlijke groepen deelnemers op de been. De herfst en winter worden gebruikt om het programma voor 2020 samen te stellen, zodat er vanaf april weer volop gewandeld kan worden", aldus de Historische Vereniging Schiedam. 

Foto van Sint Jacobuskerk door Louise Melchers

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker