De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tijd is tijd voor zakkendragers

Tijd is tijd voor zakkendragers

SCHIEDAM - Leerlingen van Lyceum Schravenlant leren vandaag al doende over de jenevergeschiedenis van onze stad. Dat doen zij onder leiding van de vrijwilligers van het Anthonisgilde in en om het Zakkendragersgildehuisje en in het kader van 'Erfgoedpoor'.

Om negen uur vanochtend meldden de leerlingen zich. "Strak op tijd", zo kon de man met de bel in de hand (zie tweede foto onder) vaststellen, "Dat is in de zakkendragerswereld ook zoals het moet, want tijd is tijd, zeggen wij als zakkendragers."

Ook Jan Willem de Boer was er tijdig bij om wat fraaie beelden te schieten rond de Schie en de Oude Sluis, waar leerlingen - ondanks de temperatuur van rond het vriespunt - druk in de weer gingen om zakken van een aangemeerd schip naar het Zakkendragersgildehuis te sjouwen, om te wegen en zo meer en om en passant kennis van de geschiedenis te nemen.

Rob van Klaarwater van jeneverie 't Spul vertelt over de geschiedenis van de jeneverindustrie. Het enige wat de leerlingen vandaag vanwege hun leeftijd onthouden zal worden is een borrel; die blijft aan de begeleidende docenten voorbehouden.

De reportage van Jan Willem de Boer van JW TV kun je zien via deze link.

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

 

1 commentaar(en) op artikel "Tijd is tijd voor zakkendragers"

Geweldig blijft mooi om te zien

Door: T Rebers Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: