De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Vreemde eend in de bijt: Ooievaarsbrug

Vreemde eend in de bijt: Ooievaarsbrug

SCHIEDAM - Bouwkundig ingenieur en kunstenaar Rudi Atman verdiepte zich in de geschiedenis van de Ooievaarsbrug. De brug is om verschillende redenen interessant. Allereerst was er al in de veertiende eeuw op die plaats sprake van een brug. Daarnaast is de naam bijzonder. Waar komt die “ooievaar” vandaan? 

De Ooievaarsbrug is een vreemde eend in de bijt van het stadswordingsproces van Schiedam. Atman koppelt de geschiedenis van de brug aan de religieuze, sociale en economische ontwikkelingen in Schiedam vanaf de middeleeuwen tot nu. Daarbij gaat hij, als stedenbouwkundige, ook in op het stratenpatroon van de oude stad en de plaats van het stadhuis aan de Grote Markt ten opzichte van de Grote of St. Janskerk aan de Lange Kerkstraat. 

"Wie dit Verhaal van Schiedam heeft bijgewoond, zal voortaan de Ooievaarsbrug met andere ogen bekijken", schrijft organisator, Historische Vereniging Schiedam. 

Wat?: Verhaal van Schiedam: De Ooievaarsbrug: een vreemde eend in de bijt van het stadswordingsproces van Schiedam
Wie?: Verteller van dienst: Rudi Atman
Hoe?: Toegang is gratis, reserveren is niet nodig. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. 
Wanneer?: Zaterdag 2 februari 2019
Waar?: Historische Vereniging Schiedam
Hoogstraat 74A
13.00 uur

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het 'historische nieuws' over Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker