De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wandel Langs de Vesten en in Bijdorp

Wandel Langs de Vesten en in Bijdorp

SCHIEDAM - Het wandelseizoen van de Historische Vereniging Schiedam is over de helft. Er zijn ook in de komende maanden wandelingen gepland. In augustus zijn er twee wandelingen. De gidsen nemen wandelaars mee langs historische hoogtepunten in Schiedam. 

De wandeling Langs de Vesten begint bij de Ooievaarsbrug en volgt de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 in kaart heeft gebracht. Op zondag 4 augustus start deze wandeling om 14.00 uur.

Twee weken later, op zondag 18 augustus, vindt de wandeling Bijdorp plaats. Deze vertelt het verhaal van Bijdorp en de vroegere watermolens. Startpunt voor deze wandeling is de Schiedamseweg 198 ter hoogte van het wijkbord van Bijdorp. Ook deze wandeling begint om 14.00 uur. 

Voor deelname wordt een kleine bijdrage gevraagd: 2 euro voor leden van de Historische Vereniging Schiedam, 5 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden bij Nico de Vries wordt op prijs gesteld. Dit kan via vrie2023@planet.nl, waar mensen ook terecht kunnen met vragen over de door de vereniging geboden mogelijkheid voor een wandeling op maat.

Foto: de wandeling in Bijdorp voert onder meer langs deze plek

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: