De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat-quiz vraag 5 en vraag 6

Wanneer begon Magazijn Rosa?

Wanneer begon Magazijn Rosa?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). De foto boven gaat over vraag 6 over Rosa.

Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke stand volgt een extra (open) vraag. Stuur je antwoorden op vraag 5 en 6 in voor vanavond 24.00 uur. Morgen kun je de antwoorden op vraag 5 en 6 hier lezen, en krijg je de nieuwe vragen 7 en 8 te zien. 

Hier lees je de vragen van gisteren.
Het antwoord op vraag 3 is A, Boekhandel Hanou
Het antwoord op vraag 4 is B, Het Paard 

Vraag 5
Drukkerij Elba kreeg in de jaren 80 landelijke bekendheid door een opdracht voor het drukken van:

A Paspoorten

B Rijbewijzen

C Bankbiljetten

D Stamkaarten

Zie onder deze link foto Beeldbank Gemeentearchief nr 14062

Vraag 6
Hans en Carla Rietkerken waren de laatste eigenaars van Rosa Bloemsierkunst. Eén van de oudste winkels van de Hoogstraat. Vanaf de start was het al een bloemenwinkel onder de naam Magazijn Rosa. Op 1 oktober 2018 deden Hans en Carla de deur dicht. Op de foto Hans en Carla bij de opening afgelopen zaterdag van de tentoonstelling 'In de Hoogstraat' in het Stedelijk Museum Schiedam (foto door Jan Schrijver).

Wanneer begon Magazijn Rosa?

A 1902

B 1918

C 1914
 

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: