De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat-quiz vraag 9 en 10

Wat kostte een corset in 1955?

Wat kostte een corset in 1955?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Hierboven een advertentie uit de Schiedamse Courant van 1955. Wat zou een corset (in guldens) gekost hebben in die tijd? 

Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke stand volgt een extra (open) vraag. Stuur je antwoorden op vraag 9 en 10 in voor vanavond 24.00 uur. Morgen kun je de antwoorden op vraag 9 en 10 hier lezen, en krijg je de nieuwe vragen 11 en 12 te zien. 

Hier lees je de vragen van gisteren.
Het antwoord op vraag 7 is D, Peek
Het antwoord op vraag 8 is A, Hofleverancier

Vraag 9
Een advertentie in de Schiedamse Courant, 30 november 1955. Een Elja rubbercorset is er al vanaf (prijzen in guldens): 

A 12,75              

B 2,75                

C 7,25                

D 25,75

Vraag 10
Veel belangstelling voor een postkoets in de Hoogstraat, ter hoogte van een muziekhandel op nummer 163. Op de bok zitten de Schiedamse zangers Wim Scholte en Dick Doorn (De Trekvogels), achter hen het zangduo de Selvera's. Zie foto onder deze link.

De muziekwinkel is van

A Van der Hoeven

B Hakkert

C Vranken

D Hagendoorn

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: