De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat-quiz vraag 7 en 8

Wat weet jij van juwelier C. Verkade?

Wat weet jij van juwelier C. Verkade?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedenis.nl). Op de foto boven Olivier Bode, eigenaar van juwelier C. Verkade.

Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke stand volgt een extra (open) vraag. Stuur je antwoorden op vraag 7 en 8 in voor vanavond 24.00 uur. Morgen kun je de antwoorden op vraag 7 en 8 hier lezen, en krijg je de nieuwe vragen 9 en 10 te zien. 

Hier lees je de vragen van gisteren.
Het antwoord op vraag 5 is A, paspoorten
Het antwoord op vraag 6 is C, 1914

Vraag 7
Koningin Juliana reed met de burgemeester op de Hoogstraat, kort na het bezoek dat was gebracht aan het Stedelijk Museum (13 09 1962). 

Wie was die burgemeester?

A Roelfsema

B Lems

C Knappert

D Peek

Zie voor foto: Beeldbank Gemeentearchief nr 36541

Vraag 8
Op de foto boven (foto door Marco Spruit Bleeker) Olivier Bode, eigenaar van juwelier C. Verkade. De winkel mag zich tooien met de titel

A Hofleverancier

B ISO 2002 preferred supplier

C Sterjuwelier

D Parel van Schiedam
 

 

3 commentaar(en) op artikel "Wat weet jij van juwelier C. Verkade?"

D en A

Door: C van Tol Op:

Mijn vriend de Hofleverancier dus A .En Burgemeester Peek D

Door: Johan Wuister Op:

Hoi ik had een vraagje ik wil een naam ketting van goud kan die vrijdag klaar zijn gr thea

Door: Thea Burgers Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker