De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Hoogstraat-quiz vraag 11 en 12

Weet jij welk café dit is?

Weet jij welk café dit is?

SCHIEDAM - Je vindt op onze site de komende dagen de vragen uit de Hoogstraat-quiz van de Historische Vereniging Schiedam. In het totaal gaat het om vijftien vragen. Je kunt je antwoorden sturen aan de samensteller van de quiz, Reinard Maarleveld (e-mail: reinard@geschiedit café?denis.nl). Hierboven zie je café Wasman. Herken je dit café?

Degene die de meeste goede antwoorden geeft, wint de historische puzzel van Schiedam die de vereniging in december 2018 heeft uitgebracht. Bij een gelijke stand volgt een extra (open) vraag. Stuur je antwoorden op vraag 11 en 12 in voor vanavond 24.00 uur. Morgen kun je de antwoorden op vraag 11 en 12 hier lezen, en krijg je de nieuwe vragen 13 en 14 te zien. 

Hier lees je de vragen van gisteren.
Het antwoord op vraag 9 is A, 12,75 gulden
Het antwoord op vraag 10 is B, Hakkert

Vraag 11
Dick Doorn en de Schiedammer Wim Scholte vormden samen het zangduo De Trekvogels. Op de foto van de Beeldbank zie je hen tijdens een signeersessie op 2 november 1957. Hoe heette hun grootste hit?
A Kleine schooier
B Vuile huichelaar
C Arme zwerver
D Arme stakker

Vraag 12
Op de foto boven zie je het Café van Coen L. Wasman, op de hoek van de Broersvest en de Hoogstraat, 1925. Dit café is
A De Amstelbron
B De Ster
C De Kajuitbar
D Het Vierkantje

Bron foto: Beeldbank Gemeentearchief nr 01734

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je op de hoogte van het nieuws over je stad én lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker