De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Wie bedacht Zwart Nazareth?

Wie bedacht Zwart Nazareth?

SCHIEDAM - Op zaterdag 1 juni 2019 vertelt Cok Boes om 13.00 uur in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam het Verhaal van Schiedam: Wie bedacht ‘Zwart Nazareth’?

Cok Boes is gefascineerd door de geschiedenis van Schiedam. Opgegroeid aan de Roosbeek heeft hij de zwarte kanten van Schiedam gezien, gehoord en beleefd. Als verwoed lezer, onderzoeker en beheerder van verschillende historische Facebookpagina’s (o.a. Je bent een Schiedammer als…, De Roode Zon) leerde hij steeds beter de geschiedenis van zijn stad kennen. Maar niemand kon hem vertellen wie de naam ‘Zwart Nazareth’ heeft bedacht. In boeken, kranten en tijdschriften speurde hij naar het antwoord op zijn vraag. Hij ondervroeg de inwoners van het Belgische Nazareth. Wat het resultaat is van zijn ontdekkingsreis vertelt hij op 1 juni.

Verhaal van Schiedam: Wie bedacht ‘Zwart Nazareth’?
Verteller van dienst: Cok Boes
Zaterdag 1 juni 2019
13.00 uur
Hoogstraat 74A, Schiedam
Toegang is gratis en reservering is niet nodig, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Foto: ‘Zwart Nazareth’ rond 1900: het Broersveld, gezien vanaf het Herenpad naar de Lange Kerkstraat. De molen rechts is de Oostmolen, staande op de hoek van de Lange Kerkstraat en de Broersvest. (Beeldbank GA Schiedam, nr 02374)  

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en lees je ook over de geschiedenis van Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: