De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Bijna dagelijks in avondspits file op 's-Gravelandseweg

Aanpak file voor rotonde in Noord

Aanpak file voor rotonde in Noord

SCHIEDAM - Op de 's-Gravelandseweg - een belangrijke ontsluitingsweg voor Schiedam Noord - staat bijna elke werkdag tussen half vijf en zes uur een file. Het verkeer hoopt op voor de rotonde die deze weg verbindt met Zwaluwlaan en Slimme Watering. Raadslid Bertus Feelders heeft namens de VVD-fractie hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Die vragen lees je hieronder.

"Vrijwel elke middag ontstaat er een file ter hoogte van de Burger King op de ’s-Gravelandseweg tot en met de rotonde die overgaat in de Slimme Watering en de Zwaluwlaan. Betreffende: In het kader van het geplande onderzoek (2019) betere ontsluiting Schiedam Noord van het programma: Ruimtelijke inrichting in samenhang prestatie 5 heeft de VVD-fractie de volgende vragen:

1. Kan het college de doorstroming in de avondspits bij de rotonde in Schiedam Noord betrekken bij het onderzoek naar de aanleg van de Polderdwarsweg?
2. Kan daarbij specifiek onderzoek gedaan worden of het ruimtelijk en verkeerskundig mogelijk is om aan de noordzijde van de rotonde het fietspad te verleggen en een extra rijbaan te creëren met korte op en afrit die louter bestemd is voor verkeer dat op de rotonde rechtdoor rijdt?"

Foto: deze van kunstwerken voorziene rotonde (o.a. de aapjes horen, zien en zwijgen en een acrobaat die een handstand maakt) zien de filerijders in deze wintermaanden - waarbij het in de avondspits al donker is - heel langzaam dichterbij komen...

4 commentaar(en) op artikel "Aanpak file voor rotonde in Noord"

en wat dacht je van de rotonde bij de zwaluwen laan Zwanensingel ligt er nog niet is vorig in een motie aan genomen en zou in 2018 aan gewerkt worden is ook een actie geweest van bewoners o.l.v. de SP moet weer in de raad komen donderdag avond,staat op een zij spoor is niet goed,moet snel aan gewerkt worden door de gemeente vld.

Door: eef Op:

wat te denken van Nw Damlaan vanaf Nw haven staat het stil elke dag ,, een grote chaos !

Door: geeratz Op:

Nog steeds geen mogelijkheid om vanaf het Kethelplein de A20 richting het Westland te rijden. Dat gaat pas via Vlaardingen. Over ontsluiting van Schiedam - Noord gesproken. Oh ja en die file bij de rotonde, Hier is geen oplossing voor. Nederland is ook vol met auto,s.

Door: Robert Op:

Ik heb de weg zien bouwen. En er zou bij het viaduct een treinstation zou komen. Er ligt een extra baan voor een tram. Maar die is ook nooit doorgetrokken. Wij zeggen dan, typisch Schiedam. Veel beloven en niets kan of mag. Ik ben benieuwd hoe het met het stuk nieuwbouw gaat langs de Schiedamseweg. Ook maar een ontsluitingsweg, maar aan de andere kant lekker dicht gelaten.

Schiedam, als er een ramp is, dan zitten ze daar als sardientjes in een blik.

Door: Agnes Mooiweer Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: