De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Nieuwe Kindergemeenteraad geïnstalleerd

Applaus voor 22 raadsleden én scholen

Applaus voor 22 raadsleden én scholen

SCHIEDAM - Dinsdagavond 29 oktober is in de raadszaal van het Stadskantoor voor een zittingstermijn van twee jaar de nieuwe Kindergemeenteraad door burgemeester Lamers geïnstalleerd. Van alle 22 basisscholen in Schiedam is één leerling uit groep zeven afgevaardigd. De 22 nieuwe kinderraadsleden legden een belofte af, die voor ieder kind werd bekrachtigd door een ferme handdruk van de burgemeester.

door Jan Schrijver

Burgemeester Lamers ziet de Kindergemeenteraad als een succesvolle instantie in onze gemeente. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat dit nu al voor de vijfde keer is dat de Kindergemeenteraad Schiedam voor een periode van twee jaar is geïnstalleerd. "Ook heel positief is het dat alle 22 basisscholen hieraan deelnemen. Het gaat niet alleen om de van elke school voor twee jaar afgevaardigde leerling, voor wie het heel leerzaam is, maar ook voor de rest van zijn of haar klas en de rest van zijn of haar school. Het werkt uiteindelijk door voor alle leerlingen in een school. Zo worden op de scholen lessen gegeven over democratie. De bijeenkomsten van de Kindergemeenteraad vinden onder schooltijd plaats en dat vraagt ook inspanningen van de school", zei de burgemeester, die de zaal om applaus vroeg, niet alleen voor alle kinderraadsleden die vandaag na hun zittingsperiode zijn afgetreden maar ook voor alle basisscholen die de afgelopen periode en nu ook weer voor de nieuwe periode hun bereidwillige medewerking geven. "Met de nu scheidende kinderraadsleden hebben we er 22 mondige Schiedammers bij gekregen en om mondige inwoners te hebben, is belangrijk voor een stad." De scheidende kinderen kregen als aandenken een ingelijste foto van hun dubbele elftal mee naar huis.

De nieuwe kinderraadsleden hield de burgemeester voor: "Je hoeft niet bang te zijn om 'domme' vragen te stellen. Domme vragen of slimme vragen, met het stellen van vragen heb je als doel om meer te weten te komen. Dat geldt evenzeer voor de volwassen raadsleden. Hoe meer je te weten komt, hoe beter je besluiten kunt nemen." Gedurende de komende twee jaar verdiepen de kinderraadsleden zich aan de hand van verschillende thema’s in diverse beleidsterreinen van de stad en regio. Hierin wordt de Kindergemeenteraad begeleid door de Kleine Ambassade. Deze stichting voert het project uit in samenwerking met de Gemeente Schiedam en diverse experts en bedrijven in de regio. 

Na afloop van de bijeenkomst was er taart en wat te drinken voor alle kinderen en de meegekomen broertjes, zusjes, ouders, grootouders en andere belangstellenden. 
 
Hier lees je een eerder artikel van ons over een bijeenkomst van de Kindergemeenteraad: https://deschiedammeronline.nl/artikel-detail/kindergemeenteraad-over-duurzaamheid

Foto's door Jan Schrijver

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke nieuws uit Schiedam. Alvast dank.​

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: