De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Tweede Kamervoorzitter Arib spreekt van 'het troosteloze Schiedam'

DENK-raadslid vliegt LOS in de haren

DENK-raadslid vliegt LOS in de haren

SCHIEDAM - Het AD heeft in het kader van Internationale Vrouwendag (a.s. vrijdag) vandaag een interview gepubliceerd met Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. 'Een gesprek in zeven steekwoorden', noemt de krant het. Eén van de zeven is 'Schiedam'. Het citaat schept geen goed gevoel over de stad. Naar aanleiding hiervan is op twitter het ene gemeenteraadslid (van DENK) het andere (van LOS) in de haren gevlogen.

Over Schiedam zegt de Marrokaans-Nederlandse 58-jarige PvdA politica Arib: "Mijn vader en moeder stonden elke nacht om 4.00 uur op om de bus te nemen van de Rotterdamse wijk 'het oude noorden' naar het troosteloze Schiedam. Daar werkten ze in een wasserij, mijn moeder als naaister. Ik kan me van vakantiewerk dat ik er deed nog goed de vieze lakens uit de ziekenhuizen herinneren. Het was er bloedheet. Ik moest met stoommachines wasgoed persen, maar mijn vader zat op de afdeling waar de vuile was werd geselecteerd. Ontlasting, bloed, alles zat ertussen. En denk maar niet dat je beschermende kleding had." 

Gemeenteraadslid Andreas Rose (fractievoorzitter LOS) reageerde maandagmorgen op dit interview met de volgende tweet: "Kamervoorziter Arib heeft het in een AD interview over het naargeestige Schiedam, waar haar ouders heen moesten om te werken. Lekker dan." Daarop repliceerde zijn collegaraadslid eerst met de tweet: "Schiedam is zeker geen naargeestige stad, wel een stad met naargeestige mensen zoals jij." Deze werd na vier minuten door het DENK-raadslid vervangen door deze tweet: "Schiedam is zeker geen naargeestige stad. Jij en je afgekeurde PVV-kameraad maken de boel wel naargeestiger." Het tweede lid in de LOS-fractie, gemeenteraadslid Monique Rotteveel, heeft een PVV-geschiedenis. 

Bron foto: PvdA, https://www.flickr.com/people/45328520@N02, https://nl.wikipedia.org/wiki/Khadija_Arib#/media/File:30._Khadija_Arib.jpg

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker