De Schiedammer Online https://deschiedammer.nl/Portals/1/Logo/s-logo.png

Voor degenen die zelf geen mondkapjes kunnen betalen

DENK wil gratis mondkapjes

DENK wil gratis mondkapjes

SCHIEDAM - De fractie van DENK heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het gratis verstrekken van mondkapjes aan die mensen in Schiedam, die niet in staat zijn zelf mondkapjes te bekostigen. 

"Het kabinet heeft onlangs het dringende advies gegeven voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes, zoals winkels, scholen, gemeentehuizen en musea. Inmiddels is dit advies voor sommige plekken overgenomen en is het dragen van een mondkapje op bepaalde locaties in Schiedam verplicht. Er is echter een grote groep Schiedammers die dit simpelweg niet kan financieren", zegt gemeenteraadslid Seyda Dokgöz. 

Zij vervolgt: “Het kan niet zo zijn dat mensen die het financieel al zwaar genoeg hebben er nog een kostenpost bij krijgen. Goede mondkapjes zijn duur, en meerdere keren gebruik ervan is gewoon niet verstandig. Alle Schiedammers zouden over goede mondkapjes moeten kunnen beschikken en de gemeente is wat ons betreft aan zet.”

Dokgöz: "Wij zijn van mening dat niemand zich ervan zou moeten weerhouden om bepaalde panden te betreden, enkel en alleen omdat zij zich geen mondkapjes kunnen veroorloven. Iedereen zou over goede mondkapjes moeten kunnen beschikken, ongeacht zijn of haar financiële situatie. Daarom roepen wij het college van B&W op om mondkapjes aan te bieden aan Schiedammers die dat nodig hebben."

Als je onze Facebook-pagina  De Schiedammer een Like geeft, help je ons met het door ons gratis verspreiden van nieuws en blijf je ook goed op de hoogte van het politieke en zorgnieuws uit Schiedam. Alvast dank.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker